Concentració contra l’espoli del Sàhara Occidental

Repartiment de punts entre la UE Rubí i el Manlleu (2-2)
1 de marzo de 2019
Imagen noticia
Ca n’Oriol acull aquest cap de setmana la celebració del Dia d’Andalusia
5 de marzo de 2019

Concentració contra l’espoli del Sàhara Occidental

Imagen noticia

Rubí per la Pau va convocar el dijous de la setmana passada una concentració per denunciar la situació d’espoli del Sàhara Occidental, coincidint amb una moció en el mateix sentit que es va aprovar al Ple per unanimitat i que denunciava aquest acord.

La Unió Europea (UE) i el Marroc han tancat un acord pesquer que inclou també les aigües del Sàhara Occidental, tot i que una sentència de l’alt tribunal europeu ja va dir el 2016 que el Marroc no podia negociar pel Sàhara, ja que es tracta d’un territori sense descolonitzar i que només podria ser representat a través del Front Polissari. «Cap país ocupant pot espoliar la riquesa del país ocupat, ho diu la legislació internacional, és incomprensible aquest acord», ha explicat Núria Salamé, presidenta de la Federació Catalana d’Associacions Amigues del Poble Saharaui (FACAB), que va assistir a la concentració.

A l’Eurocambra, l’acord va ser ratificat amb el vot majoritari dels populars, els socialdemòcrates i els liberals i amb el vot en contra dels verds. El text fixa que la UE ha de pagar gairebé 52 milions d’euros anuals a canvi que el Marroc permeti que 128 vaixells europeus pesquin a les seves aigües. El ministre espanyol d’Agricultura i Pesca, Luis Planas, va celebrar l’acord, ja que permet que una norantena de vaixells amb bandera espanyola puguin pescar en aquest territori.