Concentració en defensa de l’escola catalana

Imagen noticia
L’Oficina d’Atenció i Suport a les Entitats atén més d’un centenar de requeriments
25 d'octubre de 2017
Cap a la tolerància 0 davant la violència masclista
27 d'octubre de 2017

Concentració en defensa de l’escola catalana

Imagen noticia

Al voltant d’unes 150 persones es van concentrar el dimecres a la tarda davant de l’Ajuntament en resposta a la crida a la mobilització del Marc Unitari de la Comunitat Educativa. La concentració, que es va repetir a moltes altres ciutats catalanes, tenia com a objecte rebutjar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i defensar el model d’escola pública catalana.

En el manifest, que va llegir una persona de l’àmbit educatiu, es van condemnar les declaracions del diputat de Ciutadans (C’s) Toni Cantó que va afirmar que l’escola catalana “adoctrina” i les paraules del portaveu del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, que va afirmar que “a la majoria d’escoles catalanes ensenyen a odiar a Espanya”. També el ministre Íñigo Méndez ha proposat centralitzar les competències, i el ministre d’Exteriors, Alfonso Dastis, va afirmar que a les escoles catalanes “el castellà està discriminat”.

El text que es va llegir a la plaça Pere Aguilera, afirma que “és una falta de respecte pels docents de Catalunya, que ataca la seva professionalitat com a eina política per centralitzar competències educatives”. El manifest del Marc Unitari afirma que “l’atac no és només contra els docents, és un atac contra l’educació pública, que ha sigut i és la garant del clima de respecte social que vivim al país”.

“No permetrem que ens toqueu l’educació!” són les darreres paraules d’un manifest molt contundent que també “s’oposa fermament a l’article 155”.

A la concentració, hi van assistir diverses forces polítiques i membres del govern de la ciutat.
També hi havia representants de l’Assemblea Nacional Catalana i d’?’mnium. El president d’aquesta entitat, Martí Pujol, ha explicat que “l’educació catalana, gratuïta, pública, laica i integradora, reconeguda per molts altres països del món, ha permès que els infants aprenguin d’igual forma el català i el castellà”.

Pujol considera que les declaracions contra l’escola catalana que s’han succeït durant els darrers dies són “mentides per desacreditar, per aplicar el 155 i modificar l’ensenyament que es fa a l’escola catalana com els doni la gana”. El responsable de l’entitat sobiranista també ha recordat que el model d’escola catalana “ha estat pactat per la majoria de partits al Parlament de Catalunya, d’entitats i de la societat en general”, i que per aquest motiu “és inacceptable cap agressió”.

Deixa un comentari