Conservar l’espai natural i el manteniment del parc, eixos clau de la reforma del parc de Ca n’Oriol per a la ciutadania

Imagen noticia
El túnel de llum protagonitza l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
7 de diciembre de 2018
Imagen noticia
Vuit companyies participaran aquest cap de setmana en el 3r Festival de Microteatre
11 de diciembre de 2018

Conservar l’espai natural i el manteniment del parc, eixos clau de la reforma del parc de Ca n’Oriol per a la ciutadania

Imagen noticia

El procés participatiu obert a tota la ciutadania sobre la reforma del parc de Ca n\’Oriol ha recollit un total de 267 propostes, aportacions que s\’han realitzat a través de la plataforma digital Participa Rubí i durant la jornada participativa presencial del passat 10 de novembre. De l\’anàlisi de totes aquestes propostes, hi ha dos aspectes que són fonamentals per a la ciutadania: la conservació de l\’espai natural i el manteniment del parc.

Així, la voluntat manifestada pels rubinencs i rubinenques és que qualsevol intervenció que es projecti ha de respectar la seva característica d\’espai natural i que això ha d\’anar acompanyat d\’un major esforç en manteniment dels diferents equipaments existents a la zona.

Altres aportacions van en la línia d\’incrementar els equipaments del parc: més zones per practicar esport, ampliar la zona de pícnic, més papereres, una zona de barbacoes i habilitar lavabos públics. Entre les peticions de nous equipaments, també hi ha la demanada de novetats pensades per als infants. L\’ampliació de la zona d\’esbarjo de gossos també forma part d\’aquesta demanda de nous equipaments, com la creació d\’una zona de bar.

L\’estudi de les propostes posa en relleu la voluntat de fomentar més activitats al parc i que aquest passi a acollir activitats ja fixades al calendari cultural, social i festiu. L\’accessibilitat és una altra de les preocupacions de la ciutadania. En aquest sentit, es reclamen millores, ja siguin internes com externes per a garantir l\’ús del parc a persones amb mobilitat reduïda. Les adequacions també han de comportar millores als carrers propers a l\’espai, el carrer de Mallorca i de Flammarion. Pavimentar i comunicar els carrils bici és una altra petició repetida entre els participants.

Ampliar les zones verdes del parc i vetllar per la difusió i conservació del patrimoni, la flora i la fauna són també demandes recollides i agrupades, així com usar energies renovables i materials de construcció sostenibles en la il·luminació i en la millora de la zona són peticions que han apuntat diverses de les persones que han pres part del procés.

També es creu necessari un estudi que permeti millorar la canalització de l\’aigua de les pluges que eviti desperfectes i en permeti la canalització i reutilització. El civisme i la seguretat també preocupen. Per això, s\’ha proposat més control sobre les actituds incíviques, més presència policial i s\’ha suggerit la possibilitat d\’instal·lar càmeres de seguretat.

Pel que a les propostes dels infants, aquestes es refereixen a la petició de nou mobiliari i jocs per a infants de diferents edats. Els més petits també es preocupen del caràcter d\’espai natural del parc i la seva accessibilitat

Segons el consistori, el conjunt d\’aportacions s\’han agrupat en 21 propostes que donaran forma a les tres opcions de projecte que se sotmetran a votació ciutadana.