Continental presentarà un ERO per a tota la plantilla

Imagen noticia
El temporal de vent i pluja deixa diverses incidències a Rubí com arbres i cornises caigudes
21 de enero de 2020
Imagen noticia
El torrent dels Alous, frontera històrica entre Rubí i Sant Cugat
23 de enero de 2020

Continental presentarà un ERO per a tota la plantilla

Imagen noticia

El futur de les dues plantes de Continental a Rubí es complica cada vegada més, fins al punt que la multinacional alemanya ha comunicat als treballadors que el 5 de febrer presentarà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per a tota la plantilla i que per tant afectarà els 760 treballadors. Ho ha fet avui mateix en una reunió que la direcció de l’empresa ha mantingut amb els representants dels treballadors.

En aquesta trobada, l’empresa alemanya ha explicat que la reindustrialització -la venda de la planta a una altra empresa- no està descartada, però que no avança al ritme esperat i que, per tant, en els propers dies presentarà tota la documentació per obrir un expedient d’extinció de tota la plantilla.

Segons ha explicat Josep Rueda, secretari general d’indústria al Vallès Occidental de CCOO, la notícia no ha estat una sorpresa, «perquè estava clar que no tenien lligada cap reindustrialització. Estàvem convençuts que tard o d’hora es posaria en marxa un ERO». Rueda lamenta la facilitat amb la qual aquestes empreses poden marxar sense dificultats per culpa de l’actual legislació espanyola: «Després de la reforma laboral del 2012, aquestes empreses poden marxar sense passar cap filtre, però nosaltres ens arremangarem i intentarem negociar el millor pels treballadors».

Dos anys de producció
El que sí que està clar, segons ha explicat el representant sindical, és que Continental no pot tancar les dues plantes que té a la ciutat d’avui per demà, ja que té uns compromisos adquirits amb els seus proveïdors. En aquest sentit, la direcció de Continental ha traslladat als treballadors que la producció de la fàbrica continuarà fins al 31 de desembre del 2021: «Ens queden dos anys d’incertesa, però també de feina i s’haurà de negociar».

Nova jornada de vaga
L’anunci de la presentació d’aquí a uns dies de l’Expedient de Regulació d’Ocupació per part de Continental fa que aquest divendres la plantilla torni al carrer en una nova jornada de vaga després de l’èxit de la convocatòria del 15 de gener. Probablement, serà la segona de moltes mobilitzacions que els treballadors faran per pressionar a l’empresa i per lluitar i reivindicar els seus llocs de treball: «El conflicte ha d’estar viu i la forma de mantenir-lo així també és mostrar el nostre desacord per tot el que està fent l’empresa».

Prop de 400 treballadors són de Rubí
De les 760 persones que treballen a Continental i que estan afectades pel tancament de l’empresa, prop de 400 són de Rubí, mentre que la resta són de la comarca o dels voltants. El 85% del capital humà són dones i l’edat mitjana és de 45 anys.

Continental fabrica a Rubí quadres d’instruments, pantalles multifunció i parts plàstiques per al sector d’automoció i és la segona empresa més gran de la ciutat només per darrere de B Braun.