Curs d’horticultura per fomentar la inclusió social d’una dotzena de joves

Imagen noticia
Més de 2.000 persones es mobilitzen contra els abocadors a Rubí
15 de febrero de 2020
Imagen noticia
Estrena d’una nova bèstia de foc dels Diables de Rubí
18 de febrero de 2020

Curs d’horticultura per fomentar la inclusió social d’una dotzena de joves

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha programat un curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una dotzena de joves en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta formació, que s’impartirà als horts municipals de Cova Solera entre els mesos de març i maig, és oferir recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina.

El curs, que impartirà la cap de planta dels horts i membre de la cooperativa L’Ortiga, Dulos Cruset, constarà de vuit sessions. Concretament, les persones assistents aprendran a utilitzar maquinària agrícola ─desbrossadores, motocultors, segadores i podadores d\’alçada─; coneixeran com construir un hivernacle i com elaborar un planter ecològic; les especificitats dels arbres fruiters i de les plantes aromàtiques; com habilitar un sistema de reg i el marc de plantació i el calendari de cultiu d’un hort ecològic, entre altres.

Un cop completada la formació, els joves rebran un certificat d’assistència. «Amb aquesta iniciativa ajudem aquelles persones més vulnerables a introduir-se al mercat laboral. Pensem que la realització d’aquest curs, que serà eminentment pràctic, serà una bona carta de presentació per aquests joves a l’hora de buscar feina, especialment al sector de la jardineria», ha explicat la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer. Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano, ha comentat que «els horts municipals de Cova Solera són una eina més de transformació. Un recurs de ciutat per la transició ecològica de la mà de productes de kilòmetre 0».

Aquesta acció s’ha dut a terme sota la coordinació del Servei de Primera Acollida per a Nouvinguts, el Servei de Dinamització Comunitària, els Serveis Socials i el Servei de Sostenibilitat i Medi. Segons la regidora d’Acció Comunitària, M. Carmen Cebrián, «s’ha fet una important feina a l’hora de detectar joves susceptibles de participar en aquest curs, que ha generat una gran demanda entre aquest col·lectiu, ja que els pot proporcionar eines professionalitzadores per millorar la seva ocupabilitat».

Per últim, el regidor de Ciutadania, Pau Navarro, ha avançat que «s\’està treballant per desenvolupar l’eix del Pla d’Acollida de foment de les polítiques d’igualtat, millorant l’ocupabilitat de les persones immigrades i, en especial, dels joves que es troben en situació més vulnerable».