Cursos gratuïts d’educació canina als propietaris de gossos a canvi que els inscriguin al cens municipal

Imagen noticia
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
3 de octubre de 2018
Imagen noticia
Un incendi calcina un magatzem de material a Sant Genís
6 de octubre de 2018

Cursos gratuïts d’educació canina als propietaris de gossos a canvi que els inscriguin al cens municipal

Imagen noticia

L’Ajuntament ha posat en marxa una nova campanya de tinença responsable d’animals, en aquesta ocasió centrada a augmentar el nombre de gossos censats a la ciutat. Per fomentar que les persones propietàries d’un gos inscriguin el seu animal al registre, se’ls oferirà la possibilitat d’assistir a un curs gratuït per aprendre a tenir-ne cura i educar-lo d’una forma correcta.

En aquesta formació, d’1 hora i 30 minuts de teoria i 2 hores de pràctica, les persones assistents coneixeran com es comunica el seu company caní i quines són les seves necessitats bàsiques. També aprendran a passejar-lo i a ensenyar-lo a obeir.

La planificació de dates es farà segons la demanda. A l’hora de fer la inscripció, caldrà especificar quin horari s’adapta més a les necessitats de cada sol·licitant.

«Pensem que una bona manera d’incentivar els rubinencs i rubinenques que tenen gos a censar el seu animal és oferint-los un al·licient. Els cursos d’educació canina bàsica que vam fer ara fa uns mesos van funcionar molt bé i ara volem estendre’ls a més persones», ha comentat Sergi Garcia, regidor de Salut Pública.

Tots els animals han d’estar censats
Tal com s’estableix a l’ordenança reguladora de la tinença d’animals de Rubí, tots els propietaris d’un animal de companyia (gossos, gats i fures) han d’identificar la seva mascota amb un microxip homologat i l’han de censar. Si l’animal resideix de manera habitual a la ciutat, cal inscriure’l al Registre municipal d’animals de companyia de Rubí. Aquest tràmit s’ha de fer en el termini màxim de tres mesos des del naixement de l’animal o bé de trenta dies naturals des de la data d’adquisició o del canvi de residència a qualsevol de les oficines d’atenció a la ciutadania (OAC) de la ciutat.

Actualment, el cens de Rubí l’integren 3.111 gossos, dels quals 274 són considerats potencialment perillosos. «Tenim com a objectiu incrementar el nombre d’animals que són censats, ja que això ens permetrà conèixer la població canina de la ciutat i, així, podrem tenir en compte les seves necessitats a l’hora de planificar», ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Paral·lelament, l’Ajuntament, en col·laboració amb Etholink, ha editat una guia per aprendre a tenir cura dels gossos. Aquest material es lliurarà als assistents a la formació i també es posarà a disposició de la ciutadania en format digital. La guia es pot descarregar a www.rubi.cat/animals.