Definit el projecte de restauració de la font de Can Moritz

Imagen noticia
«L’oposició haurà d’explicar a la ciutadania per què està en contra de la gratuïtat del bus»
20 de marzo de 2018
Imagen noticia
Exposició sobre les dones de Pepe Farrés a la CGT
22 de marzo de 2018

Definit el projecte de restauració de la font de Can Moritz

Imagen noticia

Els veïns de Castellnou van conèixer fa uns dies el projecte d’intervenció paisatgística per adequar l’entorn de la font de Can Moritz que l’Institut de Salut Global de Barcelona i l’alumnat del màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni de la UAB han dissenyat, en el marc del projecte europeu BlueHealth.

L’Ajuntament de Rubí, per la seva banda, ha presentat les fases previstes per renovar el brollador durant els pròxims dos anys. Això inclou l’arranjament del talús del costat de la font, la creació d’una passera, la reparació del conducte per on passa l’aigua i el projecte de restauració de la font, que encara s’està redactant.

Després del procés de participació ciutadana, s’ha optat per fer una intervenció aprofitant materials naturals existents a la zona. Així, s’ha dissenyat un camí de bombolles blaves -fet a partir de troncs reaprofitats que es pintaran de color blau-, que unirà la zona d’estacionament davant de l’esplanada amb la zona on l’Ajuntament ubicarà la nova passera d’accés a la font. El camí es podrà utilitzar com a espai de jocs i activitats.

Està previst que a la zona es plantin una quinzena d’espècies autòctones, com pins i alzines, i 20 ametllers, que estaven molt presents a la zona abans de la seva urbanització.

En una altra petita àrea de l’esplanada, es plantaran uns 60 arbustos de 10 espècies diferents. La intervenció també inclou la col·locació d’una tanca per limitar l’accés dels vehicles motoritzats a la zona, la instal·lació de dues taules de pícnic i papereres, la desbrossada de l’espai i la retirada d’escombraries.

Jornada de plantació
L’actuació s’iniciarà aquest dissabte amb una activitat familiar. Els impulsors del projecte han convidat els veïns de la zona a participar en la restauració de l’entorn de la font amb la plantació de 35 arbres. A l’abril, està prevista una nova jornada participativa per dur a terme la resta d’accions.