«L’oposició haurà d’explicar a la ciutadania per què està en contra de la gratuïtat del bus»

Imagen noticia
Protecció Civil activa una prealerta pel risc de nevades en cotes baixes
19 de marzo de 2018
Imagen noticia
Visites guiades per l’exposició ‘Sud-amèrica. Fotografies en 3D’
21 de marzo de 2018

«L’oposició haurà d’explicar a la ciutadania per què està en contra de la gratuïtat del bus»

Imagen noticia

Davant les crítiques dels partits de l’oposició a l’anunci que Ana M. Martínez, màxima responsable municipal, va fer la setmana passada sobre la intenció del govern d’implementar la gratuïtat del bus urbà a partir del 2020, ha insistit en els beneficis de la proposta del govern que encapçala.

Per Martínez, el transport públic gratuït permetrà reduir el trànsit rodat, amb menys vehicles privats circulant pel municipi, fet que comportaria una reducció de les necessitats d’aparcament. A més, beneficiaria tota la ciutadania i especialment a col·lectius com estudiants i gent gran.

L’alcaldessa ha donat a conèixer alguns detalls més de la proposta de l’executiu, que contempla millores en el servei per incrementar l’ús del transport públic.

Entre aquestes, ha assenyalat l’ampliació de la flota de busos amb cinc nous vehicles híbrids. Concretament, s’ha referit a un vehicle més a les línies L1 (El Pinar-Can Serrafossà), L3 (Rubí Forma-Castellnou) i la línia L5 (Can Rosés-Estació), que són les més carregades. Els nous vehicles permetrien incrementar la freqüència de pas. També s’incorporarien dos nous vehicles a les línies L2 i L4 els dies feiners per reduir el temps d’espera.

A més, es vol ampliar la línia L6, que facilita l’accés a polígons, amb horari continu i freqüència de 30 minuts, per tal que els treballadors d’empreses dels polígons puguin accedir als seus llocs de feina. A més, s’arribaria a La Llana i Can Serra, que actualment no es cobreix.

Per la primera edil, les millores en el servei i la gratuïtat d’aquest permetria fer un salt qualitatiu i donar resposta a les necessitats de la ciutat.

Davant això, l’alcaldessa no entén les crítiques de l’oposició, a qui ha demanat que vagi a les parades d’autobús, a les residències de gent gran o a actes veïnals per conèixer que li sembla a la ciutadania la proposta. «És absurd que ERC digui que la mesura no s’aguanta tècnicament, quan aquesta està sent treballada pels tècnics», ha afirmat. També ha demanat a C’s que s’aclareixi: «Volen gratuïtat dels llibres de text, per exemple, però no la d’altres serveis».

Martínez considera que «els partits hauran d’explicar a la ciutadania per què estan en contra de la gratuïtat del bus urbà», si quan arribi el moment no donen suport a la proposta.