Denuncien problemes d’accessibilitat en la remodelada illa de vianants

Imagen noticia
Antoni Bassas presenta a Rubí el seu llibre en homenatge als oients d’El Matí de Catalunya Ràdio
17 de junio de 2018
Imagen noticia
L’AUP denuncia que l’Ajuntament talla arbres i no els replanta
19 de junio de 2018

Denuncien problemes d’accessibilitat en la remodelada illa de vianants

Imagen noticia

Diverses entitats com Rubí té Rodes, Carrers per a Tothom, Roda Blava i Prou Barreres han denunciat que les obres que s’han realitzat als carrers Doctor Robert i Maximí Fornés per incorporar-los a l’illa de vianants del centre presenten problemes pel que fa a la planificació i abordatge de l’accessibilitat.

Entre aquests problemes, les entitats assenyalen que les rajoles triades pels encaminaments i botoneres són poc adequades, ja que generen una vibració excessiva en les cadires de rodes, hi ha risc d’enganxada de les rodes petites davanteres i risc d’ensopegada per a persones grans o amb mobilitat reduïda.

També apunten que les reixes de clavegueres tenen unes obertures massa grans i s’han col·locat els indicadors d’advertència de forma arbitrària, com també s’ha fet amb els elements de la via pública, com els OPIs o els fanals. Tot plegat dificulta la mobilitat a les persones amb mobilitat reduïda o amb deficiències visuals.
A més, consideren que les places d’aparcament reservades per a persones amb mobilitat reduïda són escasses i no compleixen les mides ni estan ben senyalitzades.

Álvaro Montfort, de Rubí té Rodes, reconeix que tots aquests elements s’ajusten a la normativa, però consideren que «l’obligació de l’Ajuntament és triar sempre l’opció que menys inconvenients generi i sempre tenint en compte que la norma especifica que s’ha de vigilar amb minimitzar les molèsties a les persones en cadires de rodes».

Les entitats critiquen que l’Ajuntament no ha comptat, ni en la planificació ni sobre el terreny, amb les entitats que treballen aquestes qüestions a la ciutat, tot i les seves reiterades peticions des de fa més d’un any. «Ens diuen que sí, però després no atenen les nostres recomanacions i es limiten a respondre que les obres compleixen la normativa», apunta Montfor.