Diverses activitats al voltant del Dia Internacional de les Dones

Imagen noticia
Concentració multitudinària i vaga general contra la discriminació i la violència masclista
8 de marzo de 2018
Imagen noticia
El concert de primavera de la Banda de Rubí homenatja la música folk europea
12 de marzo de 2018

Diverses activitats al voltant del Dia Internacional de les Dones

Imagen noticia

Amb motiu de la celebració el 8 de març del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament i diverses entitats han programat diferents activitats lúdiques, socials i culturals per reivindicar el paper de la dona i lluitar per la igualtat.

Una de les activitats més destacades és la que tindrà lloc aquesta tarda a l’Espai Jove Torre Bassas, entre les 17 i les 21 hores, sota el títol ‘Torre Bassas té nom de noia’. L’equipament juvenil projectarà documentals feministes, oferirà tallers sobre sexualitat femenina, la privacitat a les xarxes socials i l’autodefensa verbal. A banda, hi haurà una actuació escènica, es presentarà el grup de noies feministes de Torre Bassas i es crearà una peça teatral o performance relacionada amb les dones.

El Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC) també és un dels punts referencials de les activitats del Dia de les Dones amb un Cicle Feminista que compta amb la col·laboració de diverses entitats locals.

Aquest divendres a partir de les 23 hores, hi haurà el concert ‘No woman no CRAC’, a càrrec de diverses DJ de La Soni-K, que és qui organitza l’activitat. A més, el dissabte a les 19 hores està prevista la projecció de la pel·lícula ‘Pan y Rosas’, un film sobre una de les vagues femenines més importants de la història. Aquesta activitat està organitzada per l’Assemblea Feminista.

El 18 de març a partir de les 10 hores està prevista una classe magistral d’autodefensa feminista, a càrrec del col·lectiu Biterna. I el 17 de març hi haurà activitats de sensibilització infantil a càrrec de Mube. Per cloure les activitats del CRAC, Rubí d’Arrel està preparant un recull de fotografies per reivindicar el paper de la dona en el món rural.

Activitats a Les Torres
Un altre dels col·lectius que han programat activitats diverses és l’Associació de Veïns de Les Torres, que durant tota la setmana ha estat treballant per inaugurar l’exposició ‘Les dones fem barri’, que es pot visitar al local El Triangle, al passeig de Les Torres. En el marc d’aquesta mostra, hi haurà una lectura de poemes i una actuació musical en directe aquesta tarda de 19 a 21 hores.

També ha programat una activitat per aquest divendres la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), que ha convidat a un sopar tertúlia la presidenta de l’institut Català de les Dones, Núria Balada. La trobada serà a les 21 hores a la seu del PDeCAT i el preu del sopar és de 8 euros.

Ball de Dones
L’Ajuntament ha programat dos balls de dones -després que els 400 tiquets s’exhaurissin en pocs dies-, una proposta que la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, considera que «és una de les de més èxit entre les dones».

La primera trobada tindrà lloc el 15 de març les 21 hores al Casino, mentre que la segona serà al mateix lloc i hora l’endemà. Les invitacions per poder assistir es poden recollir fins a esgotar les existències a l’edifici Rubí Forma.

Activitats culturals
L’Ajuntament també ha organitzat un conjunt d’activitats culturals per commemorar el 8 de març. El 16 de març està previst un concert de música clàssica a Rubí a càrrec de la mezzosoprano Montserrat Bertral, la violinista Laia Besalduch i la pianista Raquel Portales. El concert serà a les 21.30 hores a La Sala i el preu de les entrades serà de 10 euros i de 7,50 per als jubilats, pensionistes i persones amb carnet de la Biblioteca.

D’altra banda, al vestíbul de la Biblioteca es pot trobar la mostra ‘Lola Anglada: memòries 1892-1984’ fins al 14 d’abril; i el 23 de març hi haurà l’espectacle teatral ‘Lectorant Hemingway’ a càrrec d’Eugenia ‘la Rosa’, a les 19 hores a la Biblioteca.

Tallers
Un taller sobre el propi cos i un de risoteràpia són dues de les propostes que ha inclòs el consistori en aquesta programació. ‘El meu cos és meu’ es farà el 20 de març a les 18 hores a l’Ateneu, mentre que el taller de risoteràpia tindrà lloc el 22 de març a les 18 hores a l’Ateneu.

L’última activitat de la programació del Dia Internacional de les Dones serà una trobada de dones socialistes el 15 de març a les 18 hores a la seu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).