«El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament»

Imagen noticia
Un rubinenc, a presó per conduir en direcció contrària amb un vehicle robat
17 de octubre de 2018
Imagen noticia
Artistes i pagesos tornaran a omplir el centre aquest dissabte per la Fira de Sant Galderic
19 de octubre de 2018

«El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament»

Imagen noticia

El carrer Puigmal, situat a la urbanització de Can Ximelis, és un carrer que encara continua sense urbanitzar i el seu estat és deplorable. Les contínues esllavissades de terra han fet que s’estigui enfonsant cap a un barranc de més de 30 metres situat al final del carrer.

Ricard Sarabia, veí del carrer Puigmal, fa anys que lluita perquè es facin d’una vegada les obres d’urbanització del carrer, unes obres per les quals ja va pagar fa 10 anys. «El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament durant més de 17 anys», apunta el veí.

Segons Sarabia, l’any 2000 es va signar la cessió de terrenys per a la urbanització de Ximelis. Cada veí va pagar la seva part corresponent, segons els metres lineals de façana i els metres quadrats de terreny, que en el seu cas van ser 1.095.396 de pessetes.

La urbanització està gairebé finalitzada, excepte els carrers Puigmal i Serra Nevada, on ni s’ha asfaltat ni s’han instal·lat serveis bàsics com la connexió al clavegueram. «Hem pagat per unes obres que ni s’han començat i, malgrat no tenir serveis i un carrer pràcticament inaccessible, paguem tots els impostos com la resta de rubinencs», apunta.

Sarabia fa anys que reclama a través d’instàncies i queixes una solució a l’administració local i fins i tot ha anat al Síndic de Greuges, qui va donar-li la raó, però assegura no rebre resposta per part de l’Ajuntament. «La situació s’agreuja quan plou, ja que les esllavissades són cada cop més profundes», lamenta el veí, el més afectat per la situació, ja que la seva propietat està a tocar del barranc.
A més, denuncia que, davant les seves reiterades demandes, el consistori en els últims 10 anys només ha fet dues petites intervencions, que qualifica «d’autèntics nyaps», com tirar terra, que «només ha servit per empitjorar la situació».

Sarabia, que ha iniciat una intensa campanya de denúncia a les xarxes socials, reclama una resposta per part de l’Ajuntament i denuncia «el desinterès i la passivitat del govern» pel que fa a la situació del seu carrer.

Esperant una reunió
En aquest sentit, apunta que al maig va aconseguir una reunió amb representants municipals, encapçalats pel regidor d’Obra Pública, Juan López. «Van arribar a la reunió sense haver-se mirat el projecte d’urbanització, no tenien ni la més remota idea de res», A més, el projecte s’ha de refer sencer, ja que algunes de les solucions adoptades ja no són òptimes.

Segons el veí, van acordar una reunió per al juliol amb tot el veïnat per donar-los alguna solució i presentar-nos el nou projecte, però afirma que «encara espero que algú del consistori contacti amb mi».