A la platja o a la muntanya, els càmpings s’han escampat en el territori i des de fa anys s’han consolidat com una manera diferent de gaudir del temps d’oci i vacances. Durant uns dies, els rubinencs i rubinenques podran gaudir d’un càmping sense sortir del municipi. Això sí, serà un càmping molt especial, el càmping ‘La Concha’.
I és que el veïnat del carrer Sant Jaume ha escollit com a temàtica per a la 172a edició de les seves festes el món del càmping. Així, el carrer, com és tradicional, es decorarà amb motius d’aquesta temàtica, amb objectes i environament realitzat pels veïns amb materials reciclats.
Les festes arrencaran aquest dijous 20 de juliol a les 18.30 hores amb una xocolatada popular i jocs infantils, activitat en la qual hi col·labora la parada Llegums del Mercat. Ja a les 20 hores tindrà lloc la inauguració de la 19a mostra d’art col·lectiva ‘Que bé s’està al càmping!’. La jornada finalitzarà amb la tradicional cantada d’havaneres, amb rom cremat a la mitja part, a càrrec del grup Peix Fregit.
Divendres a les 18 hores la residència Amanecer oferirà una orxatada popular i a les 21.30 hores tindrà lloc l’habitual sopar de germanor, després del qual està prevista l’actuació del grup Malaka Quartet.
El Mercat de la Rampoina arribarà dissabte 22 de juliol a partir de les 10 del matí. A les 18.30 hores tindrà lloc un campionat de petanca i botifarra i a les 21 hores una botifarrada popular. L’actuació musical del grup La Flor del Otro, a partir de les 23.30 hores, clourà la jornada de dissabte. Diumenge, un vermut musical amb Jazz People a les 12.30 hores servirà per obrir les activitats de la festa, que continuarà a les 19 hores amb una audició de sardanes amb la Cobla Contemporània.
A les 22 hores, s’oferirà una sessió de cinema mut a la fresca musicat amb la projecció de la pel·lícula ‘El Zorro’. Les festes finalitzaran el dimarts 25 de juliol amb la tradicional missa de difunts a les 9 hores a l’església de Sant Pere.
Unes festes històriques
El carrer de Sant Jaume és un dels carrers més antics del nucli urbà de Rubí.
L’inici de les festes d’aquest emblemàtic carrer es remunten als voltants del 1845, data a les quals pertanyen les primeres fotografies i els primers documents escrits, quan una meitat del carrer Sant Cugat, a tocar del carrer Sant Jaume, que pertanyia al municipi veí, va aconseguir la segregació i va passar a ser rubinenc. Per aquest motiu els veïns del carrer de Sant Jaume van organitzar una festa. La festa, que se celebra al voltant del 25 de juliol, dia de Sant Jaume, ha perdurat fins avui dia. Per la celebració, el carrer és converteix en un decorat sobre un tema escollit i s’omple d’imaginació. Les festes, des de sempre han lluït pels seus decorats, antigament fets amb flors naturals que els mateixos veïns anaven a buscar al bosc. A mida que van passant els anys els guarniments van canviant: Walt Disney , Venècia, les vaques boges, la Xina, Mèxic , l’infern , l’espai … Els materials també han anat evolucionant, de les flors del bosc al porexpan, la fibra de vidre , materials de reciclatge, etc.