El Castell s’omple amb la inauguració oficial de l’exposició fotogràfica d’Ignasi Marroyo

Imagen noticia
Una vintena d’atletes de la UAR, al Cros d’Arenys
10 de noviembre de 2017
Imagen noticia
El festival solidari amb Cuba recapta 1.285 euros per als damnificats de l’huracà Irma
14 de noviembre de 2017

El Castell s’omple amb la inauguració oficial de l’exposició fotogràfica d’Ignasi Marroyo

Imagen noticia

Nombroses personalitats del món de la cultura i la política van assistir divendres al vespre a la inauguració oficial de \’Carrers de Rubí\’, exposició del prestigiós fotògraf rubinenc Ignasi Marroyo, mort el passat mes de juny, que es pot visitar al Museu Municipal El Castell. Els exconsellers de Cultura Ferran Mascarell i Joan Manuel Tresserras, el director i la cap d\’Imatge i Fotografia de l\’Arxiu Nacional de Catalunya, Francesc Balada i Immaculada Navarro, la fotoperiodista Sandra Balsells i les regidores de l\’Ajuntament Maria Mas i Marta García no es van voler perdre aquest acte d\’homenatge a la figura de Marroyo, un gran exponent del realisme social fotogràfic amb mirada crítica.

\’Carrers de Rubí\’ és una col·lecció de 37 fotografies de diversos carrers de la localitat. Imatges documentals realitzades entre mitjans dels anys 60 i principis dels anys 90 on s\’aprecia la transformació urbana de la ciutat, a través d\’elements com l’espai públic, el comerç o la Riera. L\’exposició, oberta al públic des del passat 5 d\’octubre, es podrà visitar al fins a mitjans de desembre.

\»És una exposició molt interessant\», va ressaltar la primera tinent d\’alcalde, Maria Mas, qui va assenyalar que \»aquells que coneixien el Rubí d\’abans el poden reviure, amb certa nostàlgia; i als nous rubinencs els permet conèixer com ha evolucionat la ciutat, el pas que ha fet endavant\».

Per la seva banda, Joan Manuel Tresserras va destacar \»la tradició fotogràfica espectacular de Rubí, amb gent molt potent com Marroyo, Josep Maria Roset, Sergi Capellas o tota la gent del Grup Fotogràfic El Gra, fet que dona prestigi a la fotografia local sobre altres arts\». Per l\’exconseller de Cultura, per qui l\’acte va ser especialment emotiu per l\’amistat personal que mantenia amb Marroyo, la mostra suposa \»un viatge al passat que permet recrear molt bé altres èpoques\».

Ferran Mascarell, també exconseller de Cultura, va definir la mostra com una \»magnífica exposició\» i va destacar la importància de la col·laboració entre institucions públiques i voluntats privades per difondre la cultura, com en el cas de la mostra d\’Ignasi Marroyo. Mascarell també recordar que va tenir \»una relació molt entranyable\» amb el fotògraf rubinenc, a qui va definir com una \»persona que va fer una tasca creativa extraordinària, amb una personalitat enormement positiva i constructiva, que tenia una gran il•lusió perquè aquest fons fos de caràcter públic\». En aquest sentit, va afirmar que \»de ben segur l\’Ignasi hauria tingut una gran il·lusió de veure fer-se realitat aquesta mostra fotogràfica\».

L\’acte d\’inauguració va comptar amb altres parlaments, entre ells el del president del Grup Fotogràfic El Gra, Manel Miras, també comissari de l\’exposició. Tot seguit, la fotoperiodista i professora de la Universitat Ramon Llull, Sandra Balsells, va oferir una conferència sobre la trajectòria professional de Marroyo.

\’Carrers de Rubí\’ es podrà visitar al Museu del Castell fins al proper 17 de desembre, els dimarts i dimecres de 16 a 20 hores, els dijous i divendres d\’11 a 14 hores i de 16 a 20 hores, els dissabtes d\’11 a 14 hores i de 16 a 20 hores i els diumenges i festius d\’11 a 14 hores.