El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària

Imagen noticia
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
18 de febrero de 2020
¡Son los precios de mercado, amigo!
20 de febrero de 2020

El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària

Imagen noticia

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Mútua de Terrassa podria reconvertir-se en un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) a finals d’aquest any o principis del 2021. Segons ha confirmat el Servei Català de la Salut, Rubí figura com un dels municipis prioritaris per acollir aquest centre.

Els CUAP atenen problemes urgents de baixa i mitjana complexitat, oferint una alternativa més ràpida a la majoria de casos que es gestionen a les urgències dels hospitals. Aquests centres funcionen les 24 hores, un fet que, segons el consistori, permetria resoldre la reivindicació històrica d’un servei d’urgències pediàtriques que cobreixi tot el dia.

Aquest va ser un dels temes que va tractar la regidora de Salut Pública, Marta Oliva, en una reunó recent amb la directora del Sector Sanitari Vallès Occidental Est del CatSalut, Núria Serra. A la trobada, es van plantejar algunes de les demandes de la ciutat en matèria de sanitat.

Una altra de les qüestions que es van abordar a la reunió amb el CatSalut van ser les obres previstes al CAP Sant Genís amb l’objectiu de traslladar-hi el Centre de Salut Mental Ferran Salsas i Roig. Els treballs, que consistiran en una ampliació de les instal·lacions actuals, consten també entre les prioritats del Departament de Salut, segons ha pogut saber la regidora.

Grup de treball per analitzar les dades dels diferents CAP
Finalment, Marta Oliva i Núria Serra van parlar de la propera creació d’una comissió per analitzar les dades dels diferents centres d’atenció primària de la ciutat i treballar en aquells temes que més preocupen. Aquest grup de treball estaria format per l’Ajuntament, CatSalut, els proveïdors de salut i l’entitat Rubí Sanitat.