El Celler tornarà a ser l’escenari de la final dels millors vins i caves catalans

Imagen noticia
Facundo Romano és plata a l’Europeu Sub-18 de Rugbi 7
2 de septiembre de 2019
Imagen noticia
I a Rubí? Per què no?
4 de septiembre de 2019

El Celler tornarà a ser l’escenari de la final dels millors vins i caves catalans

Imagen noticia

El Celler de Rubí tornarà a ser l’escenari del tast final dels Premis Vinari, convocats per la publicació especialitzada Vadevi.cat. La darrera fase del concurs tindrà lloc el 9 de setembre a la Sala de Tines, com és habitual, i consistirà en un tast a cegues dels vins que van obtenir les puntuacions més elevades en l’anterior eliminatòria.

Els Premis Vinari van arrencar el 2013 per reconèixer els millors vins i escumosos de Catalunya i enguany s’han presentat un miler de productes. Una seixantena d’enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats i professionals de la distribució van tastar-los durant el maig per escollir els que havien de passar a la fase final.

Tots els vins concursen per categories. blancs joves, blancs de criança, negres joves, negres de criança, negres de guarda, vins dolços, vins rosats, escumosos rosats, escumosos joves, escumosos reserva, escumosos gran reserva i escumosos d’antigues reserves.

Els productes premiats es donaran a conèixer en una gala que se celebrarà a l’Auditori de Vilafranca del Penedès l’11 d’octubre. Durant la festa, s’anunciaran els millors classificats en cadascuna de les categories, així com el millor vi de tots, el Gran Vinari d’Or, i el millor escumós, el Gran Vinari Escumós. A més, s’anunciarà un premi pel millor projecte ecològic, un a la trajectòria professional en el món del vi, el premi a la millor etiqueta, imatge o packaging, el premi al millor cerller -el que s’endugui més guardons- i un nou premi que reconeixerà el millor tastador o tastadora del jurat.

Els vins i escumosos premiats arribaran a Rubí durant la tardor amb la Fira del Vi que organitza Vadevi.cat, impulsor del concurs, i l’Ajuntament de Rubí.