El centenari de l’arribada del tren a Rubí, present també a la Festa Major

Imagen noticia
Maldita Nerea reuneix milers de persones a l’Escardívol en la Nit Golfa
1 de julio de 2018
Imagen noticia
L’empresa rubinenca Continental Automotive, Premi CIAC a la Millor empresa d’automoció de l’any
3 de julio de 2018

El centenari de l’arribada del tren a Rubí, present també a la Festa Major

Imagen noticia

La commemoració del centenari de l’arribada del ferrocarril a Rubí va estar present a la festa de Sant Pere. El carrer Maximí Fornés va ser parcialment decorat com si fos una estació de tren, amb cartells i tanques i va acollir activitats infantils relacionades amb la temàtica ferroviària.

A més, el dissabte van tenir lloc quatre cercaviles relacionades amb el tren: ‘Arribada del tren’, ‘La Locomotora amb Dr. Pearson’, ‘El revisor’ i ‘La locomotora Els banyistes’.

A banda d’aquestes activitats, l’Antiga Estació ha inaugurat l’exposició ‘Cent anys de tren’, que es podrà veure fins al gener del 2019. Es tracta d’una mostra que ofereix fotografies i objectes d’època relacionats amb l’arribada del tren al municipi i que el públic ha pogut visitar en un horari més ampli coincidint amb la festa gran.

A més, el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí-Centre d’Estudis Rubinencs (GCMR-CER) van oferir el divendres, dissabte i diumenge una parada a la zona on estava ubicat el Mercat ‘vintage’ amb fotografies sobre els trens i les estacions. L’entitat també va aprofitar l’espai per vendre el Butlletí, la publicació bianual de l’entitat i que en aquest número està dedicada de forma monogràfica a l’arribada del ferrocarril a Rubí.