El Consell dels Infants participarà en l’elecció d’un projecte d’inversió de 50.000 euros

Derrota pel Veinti i triomf per l’Atlètic Rubí en la primera jornada del 2018
12 de enero de 2018
Imagen noticia
Concert de Javier Álvarez amb Antonio Zamora
16 de enero de 2018

El Consell dels Infants participarà en l’elecció d’un projecte d’inversió de 50.000 euros

Imagen noticia

El nou Consell dels Infants i Adolescents es va constituir dijous passat a la tarda a la Biblioteca amb la participació d’una cinquantena de nens i nenes. La majoria d’integrants del consell, que tenen entre 10 i 14 anys, són cares noves, i provenen de les diferents escoles i instituts del municipi.

Durant el 2018, aquest òrgan consultiu tindrà el repte de participar, juntament amb les escoles, en un procés participatiu per decidir un projecte amb una inversió de 50.000 euros. Es tracta d’una partida especial dins del pressupost del 2018.

A la presentació del nou consell, hi van assistir l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, i la Síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja. Sobre el procés participatiu amb els infants de la ciutat, la màxima responsable municipal, va encoratjar els nens i nenes a “invertir els diners amb el màxim consens possible i fent partícips el major nombre d’infants de la ciutat”.

Dels integrants del Consell, format per un total de 48 infants, 10 ja són veterans i s’ha hagut de fer un sorteig per determinar els 38 nous integrants, ja que s’havien presentat 109 candidatures.

Un skatepark més gran i un carril bicicleta
Durant la sessió de presentació, els consellers van prendre la paraula i van traslladar a l’alcaldessa les seves necessitats. Van proposar construir un nou skatepark més gran i més proper al centre i crear un carril bicicleta que connecti tota la ciutat. També van reclamar millores en el servei del bus urbà i que hi hagi menys excrements de gos a la via pública. L’alcaldessa va prendre nota i es va mostrar entusiasmada pel fet que els més petits participin per tenir una millor ciutat. Els infants també van valorar que una de les seves idees sorgides de l’anterior mandat es va fer realitat, la construcció del parc de La Serreta.

Milagros Calleja va lliurar als infants un còmic sobre els seus drets i els ha encoratjat a “treballar per la ciutat”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *