El dret a decidir, tema central de l’acte de CiU pel Dia de la Dona

Imagen noticia
L’aposta solidària d’Entreveïns passa per l’emprenedoria social
3 de abril de 2014
El rubinenc Joan Sardà, un dels protagonistes de ‘Las cartas de la Pirenaica’
7 de abril de 2014

El dret a decidir, tema central de l’acte de CiU pel Dia de la Dona

Imagen noticia

Convergència i Unió (CiU) va organitzar el passat dilluns el seu acte en commemoració al Dia de la Dona, i darrer acte del programa a la ciutat, amb la visita de Sílvia Requena, presidenta de la sectorial d’igualtat i drets civils de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Requena va oferir una conferència sota el lema ‘Les dones i el dret a decidir’ que va proseguir amb una taula rodona.

A la trobada, que va comptar amb més d’una vintena de persones, Requena va fer una retrospectiva de l’evolució i la conquesta del dret a vot de les dones al llarg de la història des de l’inici dels temps fins a l’actualitat, parant atenció en els canvis substancials en aquest camí que té el seu origen en el naixement de la democràcia.

La nacionalista va parlar sobre una situació «molt complicada» per Catalunya en aquest moment i va treure pit del govern català: «Ens agradaria que les coses fossin d’una altra manera, però la realitat és tossuda, les coses són com són i no ens queda més remei que confiar en què el govern sabrà redreçar la situació».

Sobre la consulta
Requena es va referir a la consulta prevista pel 9 de novembre i va assegurar que «la consulta és possible perquè està prevista en l’actual estatut d’autonomia».

També es va referir als darrers atacs a l’Assemblea Nacional de Catalunya: «Les contínues denúncies que pateix el procés es produeixen perquè hi ha grups que fan un ús alternatiu del dret», va assegurar durant la xerrada.