El Museu Vallhonrat va acollir divendres a la tarda la inauguració de l’exposició anomenada ‘El Museu de Rubí: capítol final?’, la qual ha estat impulsada pel Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí-Centre d’Estudis Rubinencs (GCMR-CER). La col·lecció, que està composta per obres de tot tipus, s’ha rescatat del magatzem de la parròquia de Sant Pere, lloc on s’han mantingut guardades les obres des que el Museu de Rubí va tancar el 1982.
Des del GCMR-CER asseguren que fa anys que intenten que el consistori els cedeixi un espai per reobrir el Museu de Rubí, tot i que de moment no han obtingut una resposta afirmativa. “L’equip directiu, aconsellat pels tècnics, ens ha dit que la proposta que els hem presentat és econòmicament viable, però que ells opten per un únic museu municipal”, explica Francesc Xavier Arís, del GCMR-CER.
De moment, l’exposició ‘El Museu de Rubí: capítol final?’ ofereix als rubinencs i rubinenques obres d’art de més de 50 anys, les quals es van mostrar per última vegada l’any 2014 coincidint amb el 90è aniversari del Museu de Rubí.
Els membres de l’entitat organitzadora tenen l’esperança que, durant els 3 mesos i 10 dies que durarà la presentació, algun altre partit polític mostri interès pel projecte que defensen. “Amb aquesta exposició reivindiquem el Museu de Rubí que es va tancar fa 33 anys i, d’altra banda, un projecte de futur museu que s’anomenaria Museu de la Història i de la Vida de la Ciutat, en el qual es representaria tota la història de Rubí i es faria publicitat dels altres tres museus de la ciutat”, assegura Arís.
Els organitzadors fan una crida a la ciutadania perquè s’apropin a veure l’exposició, que estarà oberta fins al 10 de juliol. Si res no canvia, a partir d’aquesta data, no se sap quan es podran tornar a mostrar les obres històriques d’aquesta col·lecció.