El govern es compromet a impulsar el projecte de via verda del Rivo Rubeo

Imagen noticia
L’Ajuntament presenta a la ciutadania el Pla local d’infància
12 de noviembre de 2018
Imagen noticia
El nombre de persones sense feina puja a la ciutat a l’octubre
14 de noviembre de 2018

El govern es compromet a impulsar el projecte de via verda del Rivo Rubeo

Imagen noticia

A principis de setembre, l’AMPA de l’escola Rivo Rubeo va queixar-se a l’Ajuntament perquè consideraven que li corresponien 56.000 euros del projecte de via verda escolar després de quedar en segona posició en els pressupostos participatius del 2018.

El projecte proposat per l’entitat, pressupostat en 150.000 euros, va quedar segon amb 102 suports, per darrere de la remodelació de la pista de Can Ximelis, amb 103 vots, amb un pressupost de 94.380 euros. Tot i això, l’Ajuntament va decidir que els diners sobrants del projecte guanyador es destinessin a les propostes que han quedat en tercer i quart lloc.

Per tractar la qüestió, càrrecs directius i tècnics del consistori es van reunir amb representants de la comunitat educativa del Rivo Rubeo per trobar una solució.

Segons ha explicat Jordi Fontanals, vicepresident de l’AMPA, el consistori va «demanar disculpes» i va afirmar que canviaria el reglament dels processos participatius. A més, es va comprometre a presentar al gener un projecte tècnic i un pressupost per començar a impulsar la via verda del centre educatiu, un projecte que va ser distingit el 2016 amb els Premis Civisme. «Vam sortir satisfets de la reunió, sabem que quan es parla de pressupost i de diners mai és fàcil, però van ser receptius a donar una resposta tan ràpidament com es pugui al problema», ha explicat Fontanals.

A banda de començar a impulsar el projecte de via verda, els representants de l’escola també van entregar un informe sobre la perillositat de la rotonda que hi ha entre les avingudes Castellbisbal, Can Sucarrats i el carrer Doctor Pujol: «És un punt que té molt de trànsit, amb camions que venen dels abocadors i els vehicles que van a molta velocitat». En aquest cas, els representants del consistori van explicar que prendrien mesures en un curt termini de temps per fer més segur aquest punt.