El govern local presenta el Pla de Mandat 2019-2023, que es basa en sis línies estratègiques

Previstes tres manifestacions coincidint amb el Ple municipal
26 de febrero de 2020
Sobre la instalación de un CUAP en Rubí
28 de febrero de 2020

El govern local presenta el Pla de Mandat 2019-2023, que es basa en sis línies estratègiques

Imagen noticia

L’equip de govern local, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP) Rubí, ha presentat aquest dimecres el Pla de mandat per al període 2019-2023. Es tracta d’un document que concreta les línies bàsiques de la gestió de l’executiu pel temps que resta de mandat i que es basa en sis línies estratègiques que, segons ha destacat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, coincideixen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Aquestes sis línies d’acció són la lluita contra la pobresa i l’exclusió social; l’educació equitativa i la millora dels serveis de la salut pública; la convivència, el civisme i la seguretat ciutadana; la lluita i la promoció del dret a l’habitatge, la reactivació econòmica i la lluita contra l’atur i una ciutat sostenible que implementi un pla actiu de transició ecològica.

Entre els compromisos i accions inclosos al Pla de mandat, el govern vol impulsar un pla local d’habitatge, crear una oficina de drets energètics, impulsar la remodelació del parc de Ca n’Oriol, situar Rubí en el marc dels grans projectes europeus, activar una marca de ciutat que sigui motiu d’orgull de la població i redactar plans d’innovació, com el previst per a la cultura i l’esport.

També es vol tirar endavant l’aposta per un Ajuntament centralitzat, el centre d’innovació de Rubí, la segona fase de l’illa de vianants, la rehabilitació del Casino i la incorporació de l’avinguda de l’Estatut a la trama urbana.

Altres accions són crear un nou equipament per a joves a l’antiga fàbrica Supersond, col·locar una coberta a la pista de Salvador Allende, impulsar un festival d’art urbà i retirar o soterrar les línies d’alta tensió pel municipi, entre altres.

El document també destaca la millora de l’organització interna, amb una aposta decidida per enfortir la plantilla de treballadors i treballadores com a única fórmula per garantir el millor servei a la ciutadania. En aquest sentit, l’alcaldessa ha apuntat que els objectius i prioritats que marca el Pla de mandat no podran tirar-se endavant sense una organització moderna i forta: «Perquè sense la plantilla municipal, l’Ajuntament no aixeca persianes».

Per la seva banda, la segona tinenta d’alcaldia i portaveu d’En Comú Podem, Ànnia García, ha destacat que el Pla de mandat ha suposat la base de la negociació de l’acord de govern i que s’ha treballat de forma transversal, amb la participació de totes les àrees municipals. Per García, és un document ambiciós, però realista.

Les dues formacions també han assenyalat que volen executar el pla de manera transparent i participativa. En aquest sentit, el govern assegura que vol que els compromisos del pla serveixin per rendir comptes de la seva gestió al final del mandat i que es duran a terme diversos processos participatius per diferents projectes per tal que aquests siguin entesos com a projectes de ciutat per la ciutadania.