El govern presentarà el nou POUM per a la seva aprovació en el Ple de novembre

Imagen noticia
Un gol de penal al final del partit dona els tres punts a l’Olímpic a Molins
24 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Miquel Mas porta una mostra dels seus ‘Humans’ a l’Espai Gaudí Visual Gallery
28 de noviembre de 2017

El govern presentarà el nou POUM per a la seva aprovació en el Ple de novembre

Imagen noticia

L’executiu local, en mans del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), presentarà en el Ple de novembre, que se celebrarà aquest dijous, la proposta de text refós del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) per a la seva aprovació inicial. Així ho ha confirmat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, qui ha recordat que l’aprovació del POUM és “una urgència” per a la ciutat, ja que l’actual normativa data de l’any 1981 amb una revisió l’any 1987.

“Després de 40 anys, la ciutat ha viscut molts canvis i és una evidència la necessitat de tenir un planejament adaptat a la situació actual”, ha destacat Martínez, qui ha repassat algunes de les virtuts de la proposta que presenta el govern. En aquest sentit, la primera edil ha assegurat que el POUM és “coherent amb els criteris de desenvolupament urbanístic sostenible; contempla nous usos i espais d’oci, garanteix una reserva del 30% per a habitatge protegit; flexibilitza els usos industrials i potencia els eixos comercials de la ciutat”.

Entre les intervencions destacades del planejament, Martínez ha assenyalat que es reforça l’eix Rubí Centre amb una oferta comercial i d’habitatges equilibrada, apostant per un espai de qualitat i de vianants. També es volen potenciar altres eixos comercials com la carretera de Sabadell i la de Terrassa i l’avinguda de l’Estatut.

La màxima responsable municipal també s’ha referit a la urbanització d’eixos claus a la ciutat com l’avinguda de l’Estatut i el frontal de la riera, descarregant-los de trànsit rodat per convertir-los en “eixos cívics”. Pel que fa a l’avinguda de l’Estatut, ha destacat que s’aposta per convertir-la en via urbana, mentre que a l’entorn de la Riera es vol iniciar un procés de renovació urbanística que inclogui desplaçar la gran quantitat de vehicles que circulen per la C-1413, construint un sistema de vies urbanes de dos carrils per cada sentit.

La millora de quatre dels cinc ponts existents per creuar la Riera, la creació de dos nous, un de la plaça Vallès fins a La Llana i un altre del passatge El Bullidor cap al carrer Pont de Can Claverí, i una passera, que uneixi la plaça Marquès de Barberà amb l’Escardívol són altres actuacions que contempla la proposta de planejament. “L’objectiu és que la Riera deixi de ser una fractura i millorar la xarxa de vianants cap al centre”, ha assenyalat Martínez.

La segona estació de Ferrocarrils a La Llana, la recuperació de l’entorn del Vapor nou, un espai on es preveu habitatges, usos terciaris i una gran zona verda, i l’aposta del parc de Ca n’Oriol i el parc de Les Valls de Sant Muç com a grans espais verds de la ciutat són altres propostes del planejament, que també contempla un punt d’activitat hotelera i de sector terciari a tocar de l’estació de la Renfe, amb creixement residencial i millores a Can Vallhonrat.

Pel que fa a les urbanitzacions, el POUM contempla reequilibrar les necessitats d’habitatge amb habitatge bifamiliar, millorar la comunicació i els accessos i una modificació dels usos per facilitar l’establiment de locals de restauració i botigues de petit format.

Un pla ‘tutoritzat’ per la Generalitat
Segons l’alcaldessa, aquesta proposta de text refós ha comptat en tot moment amb el suport de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona (CUB), organisme qui ha de donar el seu vistiplau final, un cop hagi estat aprovat pel Ple. Martínez ha concretat que el director general de la CUB i el seu equip tècnic han exercit com a “tutors” en la redacció del text.

La primera edil espera obtenir el consens necessari per poder aprovar inicialment el document, que ha de comptar amb una majoria suficient. En aquest sentit, ha agraït el suport d’aquells que estan en disposició de tirar-lo endavant, mentre que ha criticat aquells que “només han estat per destruir els ponts”.

Fa només uns dies, Esquerra Republicana de Catalunya, l’Alternativa d’Unitat Popular, Iniciativa per Catalunya Verds, Veïns per Rubí i Podem van demanar al govern que abandoni l’actual projecte del POUM i iniciï un nou projecte d’ordenació urbanística.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *