El govern proposa un pressupost per al 2019 de 84,2 milions d’euros, 5 milions més que l’any passat

Imagen noticia
Una seixantena de famílies pagaran menys per la llum gràcies als tallers de factura elèctrica de Rubí Brilla
23 de julio de 2019
La casa de la república
25 de julio de 2019

El govern proposa un pressupost per al 2019 de 84,2 milions d’euros, 5 milions més que l’any passat

Imagen noticia

L’equip de govern, en mans del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha presentat la proposta de pressupost per al 2019 que ascendeix a 84,2 milions d’euros, el que suposa 5 milions més que l’exercici anterior. Segons l’alcaldessa, Ana M. Martínez, són uns comptes continuistes que responen a prioritats de l’executiu com les polítiques adreçades a les persones i a la millora i manteniment de l’espai públic.

Martínez ha assenyalat que el pressupost contempla les partides necessàries per complir els compromisos adquirits recentment amb En Comú Podem en l’acord de governabilitat subscrit entre socialistes i comuns. Entre aquestes, s’ha referit a inversions a les urbanitzacions, a mesures d’habitatge i a accions vinculades amb la tinença responsable d’animals, entre altres.

La màxima responsable municipal ha destacat l’increment de 2 milions d’euros de les partides destinades a millorar l’espai públic. Martínez ha reconegut que «el ritme del manteniment de l’espai públic encara ha de millorar molt, tot i que en el mandat 2015-2019 ja li vam accelerar la velocitat». En aquest sentit, es proposa ampliar en 600 mil euros la partida per a pavimentació de vies públiques, en 744 mil el pressupost per a eliminació de residus i en 686 mil el corresponent a la neteja viària.

Segons l’alcaldessa, el caràcter social dels comptes s’evidencia al capítol 2, on es registren increments importants en partides per lluitar contra la vulnerabilitat de les famílies. Aquest és el cas de les polítiques d’habitatge, que amplien la seva dotació en més de 140 mil euros, per pal·liar les situacions d’emergència habitacional que s’estan patint diàriament a la ciutat.

D’altra banda, també s’incrementa la partida per ajuts directes a col·lectius desfavorits, com ara les bonificacions de l’Impost de Béns Immobles (IBI)

Despeses de personal
Pel que fa al capítol 1, relatiu a les despeses de personal, l’alcaldessa ha destacat els increments per a la dotació de quinze nous policies locals, que ajudaran a «millorar la percepció de la ciutadania en matèria de seguretat, tot i que les dades confirmen que Rubí és una ciutat segura».

Dins d’aquest capítol de despeses de personal, la proposta de l’equip de govern inclou, a més, una partida per contractar quatre tècnics o tècniques d’obres amb l’objectiu de garantir l’execució del Pla d’inversions financerament sostenible de 2019.

La proposta es presentarà al Ple d’aquest dijous per ser debatuda i votada.