El Museu Municipal Castell inaugura una exposició sobre un poblat del neolític situat a prop de Banyoles

ana maría martínez
A falta de acción, munición
3 de junio de 2022
etwinning
El JV Foix completa un projecte per millorar els espais eductius en col·laboració d’altres centres
3 de junio de 2022

El Museu Municipal Castell inaugura una exposició sobre un poblat del neolític situat a prop de Banyoles

‘La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis’ és la nova exposició que ja es pot visitar al Museu Municipal Castell (MMUC). Es tracta d’una producció del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i ArqueoXarxa que repassa 30 anys d’excavacions arqueològiques al poblat neolític de La Draga, situat a Banyoles i considerat un dels assentaments lacustres -proper a un llac- més antics del nord-est peninsular. 

La mostra, comissariada per Antoni Palomo, conservador del MAC, s’estructura en diferents àmbits, que responen a quatre conceptes bàsics: l’emoció per la descoberta del jaciment el 1990, la interpretació del que va succeir allà durant 400 anys i la imaginació a través de la realitat virtual de com era el poblat i el seu entorn fa 7.000 anys. També hi ha sis audiovisuals que presenten les descobertes d’alguns dels objectes més destacats de les excavacions i els processos d’elaboració que haurien tingut aquestes peces. El darrer àmbit de l’exposició està reservat a un espai amb la realitat virtual com a protagonista. El visitant entra al poblat de La Draga i al neolític a través d’un audiovisual que recrea una passejada pel jaciment i el seu entorn. 

Les excavacions al poblat neolític, realitzades durant 30 anys, han aportat resultats de gran impacte científic i amb projecció internacional. ‘La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis’ es podrà visitar fins al 4 de setembre, tot i que a l’agost el museu romandrà tancat.