El nombre de positius per coronavirus a Rubí s’estanca en els darrers dies

Imagen noticia
L’Ajuntament reparteix 10.000 mascaretes entre tots els usuaris del transport públic
5 de mayo de 2020
Imagen noticia
L’AUP demana al govern que talli el trànsit a alguns carrers els caps de setmana per complir la distància de seguretat
7 de mayo de 2020

El nombre de positius per coronavirus a Rubí s’estanca en els darrers dies

Imagen noticia

Des que va començar el mes de maig, només cinc persones han donat positiu en coronavirus, segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat. Tot i això, el nombre de casos sospitosos, és a dir, els casos en què un facultatiu diagnostica com a COVID-19, però que no tenen un resultat positiu al test, continua augmentant de forma important, concretament en 108 casos.

Això significa que, segons aquestes dades, a la ciutat s’han produït 520 positius per coronavirus i 1.225 casos sospitosos. Pel que fa a la incidència de la malaltia per sexe, entre els casos positius hi ha 318 dones i 202 homes; mentre que entre els sospitosos hi ha 846 dones i 379 homes. En general, hi ha més casos entre les dones, especialment perquè la franja amb més afectació de la malaltia és la gent gran, on la població femenina és substancialment major que la masculina.

Pel que fa a les dades de mortalitat, ni la Generalitat ni l’Ajuntament informen sobre les defuncions que s’han produït a Rubí per coronavirus. Sí que s’han publicat les dades comarcals, segons les quals ja han mort per la COVID-19 al Vallès Occidental 1.199 persones, entre els quals 607 dones i 592 homes. Durant aquest mes de maig, han mort 34 persones a la comarca per l’epidèmia.