El PDeCAT demana un protocol per minimitzar les afectacions de les obres

Imagen noticia
El boxejador rubinenc Víctor Vega guanya un or amb Catalunya
13 de marzo de 2018
Imagen noticia
Comerç Rubí sorteja unes entrades per veure el Barça-Madrid pel Dia del pare
15 de marzo de 2018

El PDeCAT demana un protocol per minimitzar les afectacions de les obres

Imagen noticia

El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) té previst presentar una moció en el proper Ple per tal d’instar a l’Ajuntament de Rubí a redactar un protocol que ajudi a minimitzar les afectacions per obres a la via pública.

Segons ha explicat el portaveu de la formació, Víctor Puig, el protocol inclouria millor previsió per minimitzar els efectes, més informació i transparència envers la ciutadania i bonificacions als comerços afectats: «Les obres haurien d’anar acompanyades d’uns panells informatius que incloguessin el pressupost de l’obra, l’empresa que el realitza, el temps que dura, les afectacions, etc». D’altra banda, el regidor demana que s’avisi als afectats amb més antelació, sobretot en el cas de talls de carrer que deixen inoperatius els aparcaments privats.

Per últim, la proposta inclou bonificar de forma proporcional els comerços afectats, ja sigui a través de l’impost de les escombraries o bé a través de l’Impost de Béns Immobles. «Es tracta de petites mesures sense un cost molt gran que demostren sensibilitat cap als veïns i comerciants».

Xerrada d’habitatge
El PDeCAT organitza una xerrada aquest divendres a les 19 hores a la plaça de Catalunya amb l’assistència d’experts sobre el tema de l’habitatge. Està previst que intervinguin el director de l’Institut Català del Sòl, Damià Calvet, la presidenta de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge, Carme Trilla, i l’economista Ivan Aguilar, de Catalans Lliures.