El Ple aprovarà un nou protocol de dol institucional en casos de violència masclista

Junta Oncolliga rubí nova presidenta
Milagros Calleja, nova presidenta d’Oncolliga a Rubí
26 de octubre de 2022
veinti rubí
El Veinti continua intractable a l’inici de lliga
26 de octubre de 2022

El Ple aprovarà un nou protocol de dol institucional en casos de violència masclista

Redacció

El protocol de dol concreta com s’ha de procedir en funció de l’àmbit territorial on s’hagi produït l’assassinat, establint més accions en cas que el feminicidi hagi estat a la ciutat..

La violència contra les dones també serà present en un altre punt de l’ordre del dia del Ple: l’aprovació d’una declaració institucional en suport a les dones iranianes. La proposta s’alinea al costat de la revolució que s’ha iniciat a la república islàmica arran de l’assassinat de Mahsa Amini, una jove de 22 anys que va ser detinguda a Teheran per portar el vel “de manera inapropiada”.

Andrés Medrano, portaveu d’En Comú Podem, ha apuntat que, amb aquesta declaració, l’Ajuntament “vol condemnar enèrgicament els fets, reforçar la nostra posició en tant que cap estat ni policia moral ha de poder determinar la manera com ha d’anar vestida una dona; i estendre aquesta condemna en relació a la repressió que pateixen altres col·lectius, com per exemple l’LGTBI”. La proposta demana, entre d’altres, que es modifiqui la Llei 13/2009 de dret d’asil perquè es clarifiquin els criteris sota els quals es concedeix o no en determinats casos.

Síndic de Greuges

D’altra banda, el Ple farà oficial aquest dijous el nomenament de la persona que ocuparà la Sindicatura de Greuges de Rubí durant els propers cinc anys. La designació culmina un procés que va iniciar-se a principis d’any amb l’elaboració del nou reglament d’aquest òrgan i que va seguir amb un concurs públic obert a tota la ciutadania major d’edat.

Quatre persones van presentar la seva candidatura per ser Síndic o Síndica de Greuges. Un cop validades les seves propostes, la ciutadania va poder intervenir en el procés de priorització de les mateixes a través de la plataforma Participa Rubí. A continuació, les persones candidates van defensar els seus respectius projectes davant la Junta de Portaveus, encarregada de la valoració final.

El nomenament que es ratificarà aquest dijous serà el primer que es faci sota les noves condicions de la Sindicatura de Greuges. I és que, a banda d’escollir-se mitjançant un procediment de concurs públic, aquesta figura de defensa dels drets de la ciutadania serà professional i remunerada. Segons les darreres informacions, el nou Síndic de Greuges serà Carles Aluju, periodista rubinenc.

D’altra banda, l’equip de govern ultima una moció per a la sessió plenària d’aquest dijous en contra de les noves retallades en matèria d’educació. “Com a govern, no podem iniciar un curs amb menys vetlladores, menys suport per a l’escola inclusiva… Això no es pot tolerar si valorem les polítiques d’educació com el que són, un dels principals pals de paller de la nostra vida”, ha dit Moisés Rodríguez Cantón. Per al bipartit local, des de la Generalitat no s’està treballant bé en l’àmbit educatiu i cal que l’Ajuntament s’hi posicioni en contra.

Tràmits

L’ordre del dia d’aquest dijous inclourà també l’aprovació de diverses modificacions de crèdit que han de possibilitar un millor servei a la ciutadania. Entre d’altres, permetran l’adquisició de dos nous vehicles per a la Policia Local i Protecció Civil respectivament, a banda d’altre material per a la seva tasca diària. Aquestes també donaran resposta a demandes del Servei d’Educació: el canvi de terra de l’Espai Creixença i la compra de mobiliari i altres millores a l’Escola Bressol Municipal La Bruna.

També es portarà al Ple una modificació del pla parcial de Vallès Park que regularitzarà la situació de tot un conjunt de parcel·les que tenen una mida inferior als 500 m2 que marca com a superfície mínima l’actual planejament i que, per tant, es troben en una situació d’indefensió a l’hora de proposar-hi noves construccions. El canvi beneficiarà 278 terrenys d’un total de 438.

La sessió plenària corresponent al mes d’octubre tindrà lloc aquest dijous 27 d’octubre a partir de les 17 h. Com és habitual, es podrà seguir en directe a través de la pàgina web municipal.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *