El PSC guanyaria les municipals, segons una enquesta de l’empresa Dialoga d’aquest mes

Imagen noticia
Polèmica al voltant d’una enquesta telefònica sobre el parc de Ca n’Oriol
27 de septiembre de 2018
Imagen noticia
El Ple es posiciona amb la FaPaC contra l’esborrany de Decret Marc que regula el servei de menjador escolar
1 de octubre de 2018

El PSC guanyaria les municipals, segons una enquesta de l’empresa Dialoga d’aquest mes

Imagen noticia

Quan falten 8 mesos per la celebració de les eleccions municipals, que tindran lloc el maig del 2019, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) tornaria a ser el partit amb més vots a Rubí. Així es desprèn d’una enquesta realitzada entre el 3 i el 7 de setembre per l’empresa Dialoga amb una mostra de 800 persones distribuïdes per quotes de zona, sexe i grups d’edat i amb un càlcul d’error real del 3%. El sondeig va ser encarregat pel PSC.

Segons aquesta enquesta, l’avantatge dels socialistes, actualment a l’alcaldia, es mantindria i la formació fins i tot milloraria els resultats del 2015 amb una estimació de vot del 24,3% que els atorgaria entre 7 i 9 regidors, quan actualment en tenen 6. Segons aquestes dades, el PSC guanyaria les eleccions amb una clara diferència per davant d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Ciutadans (C’s).

L’enquesta situa en segon lloc en l’estimació de vot a Esquerra, amb un 20% dels vots. Els republicans, que ara tenen 5 edils, són la força que més creix en aquest aspecte (+4,52%) i podrien arribar a tenir entre 5 i 7 regidors, segons les estimacions.

La tercera força continuaria sent C’s, que el 2015 va entrar a l’Ajuntament amb quatre representants i que juntament amb PSC i ERC serien les tres úniques forces que millorarien els resultats respecte als darrers comicis municipals. En aquest cas, la formació taronja té una estimació de vot del 17,1% que li atorgaria entre 4 i 6 regidors.

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) seguiria sent la quarta força al Ple amb una estimació de vot del 9%, tot i que podria perdre algun regidor: obtindria entre 2 i 3 representants.

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) seria la força que perdria més suport en estimació de vot, amb només un 5% del suport (-4,28%). Això podria provocar que perdessin un regidor o que fins i tot es quedessin sense representació (0-1). En la mateixa situació es troba el Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), que també comptaria amb un 5% dels vots i oscil·laria entre tenir un representant o cap.

El Partit Popular (PP) en canvi, tot i perdre força respecte al 2015, obtindria el 6,5% dels suports, un fet que li podria permetre mantenir els dos regidors que va obtenir en les darreres eleccions: entre 1 i 2 representants.

Per últim, l’estimació de vot per a Veïns per Rubí (VR) baixa fins al 3,4%, un percentatge que els faria perdre el regidor que tenen actualment.

També cal destacar que, segons aquesta estimació, el 9,7% votaria a altres candidats, en blanc o nul.