El PSC tira endavant el Pla d’inversions amb C’s i els regidors no adscrits

Imagen noticia
Darrera activitat del cicle ‘Obert per a famílies’ al Celler
6 de julio de 2018
Imagen noticia
Els cotxes antics es passegen per la ciutat per Sant Cristòfol
10 de julio de 2018

El PSC tira endavant el Pla d’inversions amb C’s i els regidors no adscrits

Imagen noticia

El Pla d’Inversions 2018, de 7,7 milions d’euros, ha estat finalment aprovat aquest dilluns al matí amb 13 vots a favor, 3 abstencions i 8 vots en contra. El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) finalment ha aconseguit tirar endavant el document després que l’hagués retirat en el darrer Ple ordinari perquè no tenia prou suports. Tots els grups municipals de l’oposició, Ciutadans inclòs, van lligar la negociació del Pla a l’inici d’un procés participatiu pel Parc de Ca n’Oriol. Davant d’aquesta situació, el govern, format pel PSC i el regidor no adscrit Sergi García, va decidir la setmana passada fer marxa enrere i iniciar un procés de participació ciutadana per la reforma del Parc de Ca n’Oriol. El divendres, C’s i el PSC van anunciar que havien arribat a un acord per aprovar el Pla d’inversions.

Pel portaveu socialista, Rafael Güeto, «el Pla és molt important per la ciutat perquè contempla inversions molt necessàries» i afirma que el document «recull propostes aprovades al Ple».

Per la seva banda, el portaveu de C’s, José Abadías, s’ha mostrat satisfet que el govern hagi iniciat un procés participatiu al parc de Ca n’Oriol i destaca les inversions en l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol, l’ampliació del pont de Cova Solera, l’arranjament dels Nius o el canvi de lluminària led en alguns polígons, i afirma que «no es pot paralitzar la ciutat».

La regidora no adscrita M. Dolores Marín també ha justificat al Ple el seu suport al document, defensant que «el Pla contempla moltes mocions aprovades en sessions plenàries».

Molt més crítiques han estat la resta de formacions polítiques, tot i que no totes hi han votat en contra. L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i Veïns per Rubí (VR) s’han abstingut. El portaveu de l’AUP, Jordi Muntan, creu que s’ha malgastat una «bona oportunitat» per aprovar un document amb més consens polític, reconeix que s’han tingut en compte diverses propostes de l’Alternativa i que «alguns projectes estan bé», però considera que el Pla d’inversions «fa olor de populisme i clientelisme per buscar vots fàcils».

El portaveu de VR, Antoni García, creu que només s’haurien d’haver portat a Ple les propostes que tenen «un projecte redactat i que són d’ampli consens», ja que la resta són «xecs en blanc a un govern que ha demostrat que no els mereix».

En contra de la proposta han votat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). El portaveu d’ERC, Xavier Corbera, ha afirmat que «algunes inversions són necessitats evidents», però troba a faltar altres partides i creu que «el govern no ofereix garanties a l’hora de complir el que recull el document».

Per la seva banda, Iniciativa ha criticat que no hi hagi cap inversió relacionada amb habitatge públic: «No hi ha ni un sol euro en construcció d’habitatge ni en compra de sòl», en paraules de la portaveu ecosocialista, Ànnia García, que també ha lamentat que el govern «menystingui l’oposició», convocant el Ple de forma urgent divendres per un dilluns al matí.

El més crític amb el govern, com acostuma a ser habitual darrerament, ha estat Víctor Puig, el regidor de CDC, que aquest cop també ha carregat contra els regidors que han donat suport al PSC, als quals ha qualificat de «comparsa, ‘pagafantes’ i ‘tontos’ útils». Puig creu que el Pla d’inversions servirà per «pagar la campanya electoral socialista» i lamenta que no s’hagi proposat cap gran transformació de ciutat, sinó «petites inversions».