El Rubí Brilla busca 10 comunitats de veïns per fer una prova pilot sobre estalvi energètic

Imagen noticia
La Lombarda busca actors per rodar el llargmetratge ‘El último tren al rock’n’roll’
18 de mayo de 2020
Imagen noticia
Ajuts per pagar el lloguer per a les persones afectades per la crisi econòmica
20 de mayo de 2020

El Rubí Brilla busca 10 comunitats de veïns per fer una prova pilot sobre estalvi energètic

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Brilla, busca 10 comunitats de veïns que vulguin participar en la prova pilot ‘Comunitats Rubí Brilla, estalvi, confort i energia’. El projecte té com a finalitat establir un mètode de treball per promoure l’estalvi, l’eficiència energètica i les energies renovables a les comunitats de veïns rubinenques.

La iniciativa preveu aconseguir comunitats sostenibles, que estalviïn energia, emissions de CO2 i diners; millorar el confort i la qualitat de vida de les persones que viuen als edificis que hi participin; empoderar energèticament els seus propietaris; incrementar el valor patrimonial dels immobles; augmentar les possibilitats de venda o lloguer dels habitatges i allargar la vida útil dels edificis participants.

El projecte tindrà quatre fases, una de diagnosi i simulació, una de cerca de pressupostos, una de subvencions i finançament i una d’execució. L’estalvi aconseguit durant el projecte servirà per cobrir el cost de la inversió durant els anys que duri el finançament i aquest mateix estalvi resultarà net per a la comunitat quan el període de finançament finalitzi i la inversió quedi coberta: «Acostumem a oblidar que, a part de la factura que ens arriba al domicili, paguem la factura elèctrica de la comunitat de veïns», ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano, que creu que aquest projecte «ajudarà a la butxaca i al medi ambient».

Més enllà de la realització de la prova pilot, l’Ajuntament ofereix una bonificació del 50% de l’IBI per a la implementació d’un sistema d’autoconsum. D’altra banda, hi ha prevista una nova convocatòria PAREER, una subvenció destinada a accions de rehabilitació energètica. A més, l’Institut Català de Finances, juntament amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya, ha obert una línia de finançament per a projectes de rehabilitació destinada exclusivament a les comunitats de propietaris.

El 27 de maig a les 18 h tindrà lloc una sessió informativa virtual a través del canal de Youtube de l’Ajuntament. Per participar-hi, és necessari inscriure-s’hi de forma prèvia a través d’aquest formulari.