El Rubí Brilla busca més empreses i comerços per participar en la compra agregada d’energia

Imagen noticia
L’Ajuntament fa marxa enrere i suspèn la ruta de tapes programada pel juliol
6 de julio de 2020
Imagen noticia
Manel Llobregat serà el nou entrenador del Sènior Femení del CNR
8 de julio de 2020

El Rubí Brilla busca més empreses i comerços per participar en la compra agregada d’energia

Imagen noticia

L\’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Brilla, promou la compra agregada d\’energia entre les empreses i comerços de la ciutat per millorar la seva competitivitat, una iniciativa que es va posar en marxa el 2018 i en la qual participen 62 empreses. La compra agregada d\’energia és una compra conjunta d\’energia amb la intenció d\’estalviar costos i millorar la competitivitat del teixit industrial i comercial de la ciutat.

El consistori vol ampliar aquesta iniciativa i sumar altres participants que es puguin beneficiar d\’aquesta compra conjunta. El sector industrial és un dels principals consumidors d\’energia elèctrica i a Rubí representa el 36% del consum energètic de la ciutat. La reducció del consum és un factor de competitivitat clau per a les empreses i la compra agregada pot ajudar a reduir els costos.

Des que es va iniciar el grup de compra agregada d\’energia, ja s\’han fet dues licitacions electròniques, que han licitat lots a les comercialitzadores que van oferir millors preus. En la segona licitació, feta el 2019, es van comprar 20 GWh per a 75 punts de subministrament. El regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano, explica que \»com més empreses formin part del grup de compra, millor preu es podrà aconseguir en licitacions futures\».

La situació de la covid-19 ha provocat que el 2020 el grup hagi decidit prorrogar els contractes amb la comercialitzadora, assegurant els millors preus i generant un estalvi que pot arribar al 20% de la despesa elèctrica.

Per participar en el procés, les empreses poden enviar la darrera factura elèctrica a [email protected] i els tècnics faran un càlcul sobre quant poden estalviar i ajudar-les a incorporar-les al grup.