El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre

Imagen noticia
Les dades epidemiològiques de Rubí continuen millorant
10 de diciembre de 2020
Imagen noticia
El documental del mes se centra en l’esclavitud de les treballadores de la llar filipines
14 de diciembre de 2020

El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre

Imagen noticia

El comitè d’empresa d’FCC Medio Ambiente del servei de recollida de residus i neteja viària de Rubí ha anunciat que farà una vaga indefinida a partir del 20 de desembre. Des de les 21 h d’aquest dia, deixarà de prestar el servei de recollida d’escombraries i de neteja viària pel que consideren una manca de resposta de l’empresa a l’hora d’acordar un nou conveni col·lectiu i per la modificació d’horaris que està patint el personal.

El comitè d’empresa explica que el conflicte sobre les condicions laborals dels treballadors ve de lluny i es va començar a negociar a principis del 2017. Segons el comitè, el fet que l’Ajuntament de Rubí no va renovar el servei fins a principis de 2020, tres anys més tard, va impossibilitar als treballadors negociar un nou conveni.

Amb la renovació de l’adjudicació, els treballadors van tornar a posar sobre la taula l’esborrany del conveni col·lectiu del 2016, amb algunes actualitzacions per tal de signar un nou document marc de treball. Els treballadors, però, consideren que l’empresa no tenia voluntat de negociar el nou conveni i just en el moment en què va començar la pandèmia i amb l’estat d’alarma es tornen a interrompre les negociacions. Al juny, les dues parts tornen a negociar, però segons consideren els treballadors, la patronal no té voluntat real d’arribar a un acord, ja que aquesta considera que malgrat la licitació del servei amb l’Ajuntament, encara ha d’acabar d’establir amb el consistori els serveis definitius.

Alhora, el comitè d’em-presa denuncia que la direcció ha modificat de forma unilateral els horaris dels treballadors sense negociar ni tan sols informar prèviament al comitè d’empresa, actuant de forma unilateral.

Els representants dels treballadors expliquen que davant aquesta situació van iniciar un procediment de conciliació davant el Tribunal Laboral de Catalunya, però que l’empresa s’oposa, al·legant que l’Ajuntament encara no ha tancat els nous serveis. El comitè d’empresa considera insòlita i intolerable aquesta situació i, per aquest motiu, els treballadors han decidit fer una vaga indefinida.

Els treballadors estan decidits a tirar endavant la vaga i lamenten que sigui la ciutadania de Rubí la que hagi de patir les conseqüències d’aquesta situació.