El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí

Imagen noticia
Una sentència considera il·legal la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament aprovada el 2017
15 de octubre de 2018
Imagen noticia
Gran inici de temporada dels equips sènior del CN Rubí
17 de octubre de 2018

El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí

Imagen noticia

Fa uns mesos que a Rubí es va crear una secció local del Sindicat del Lloguer, una entitat que pretén convertir-se en un moviment social per tal de fer front als increments abusius en el preu dels lloguers de l’habitatge, com en el seu dia va passar amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Ara, el Sindicat de Llogaters, que compta amb més d’un miler d’afiliats arreu de Catalunya, s’ha constituït de forma oficial a la nostra ciutat.

La setmana passada, l’entitat va instal·lar a la plaça de la Nova Estació una paradeta per tal de donar-se a conèixer entre la ciutadania. El Sindicat del Lloguer veu molt preocupant que a Rubí hi hagi 4.000 pisos buits -segons els càlculs que fa l’Ajuntament- i demana al consistori que trobi una sortida al mercat d’aquests immobles buits. La nova entitat també demana que Rubí copiï la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona d’obligar els promotors a destinar un 30% de cada nova promoció immobiliària al lloguer social. Un altre dels objectius del moviment és l’autoorganització, a través de la qual poder fer front a pujades abusives del lloguer.

El Sindicat del Lloguer vol aconseguir una gran pressió social per tal que es modifiquin les lleis del lloguer, que actualment permeten condicions abusives per tal dels propietaris. Entre altres demandes, l’entitat vol que es modifiqui la Llei d’arrendaments urbans o la tributació de les Societats d’Inversió Immobiliària.

Les persones interessades en participar al Sindicat del Lloguer poden contactar amb l’entitat a través de les xarxes socials o bé a la Sala Neus Català, ubicada al carrer Floridablanca, els dilluns a les 19.15 hores.

La mitjana del lloguer és de més de 600 euros
Segons la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat, en el primer trimestre del 2017, el preu mitjà del lloguer a Rubí s’ha incrementat en més de 7 punts i se situa en una mitjana de 603 euros mensuals. Tot i això, és una de les grans ciutat que té contractes de lloguer més baixos respecte a altres grans ciutats com Terrassa (672,3), Sabadell (628,63), Cerdanyola (698) o Sant Cugat (1.105,11). La mitjana catalana és de 672,36 euros.

No obstant això, Rubí sí que destaca com una de les ciutats en les quals el lloguer ha augmentat més. Mentre que en ciutats com Terrassa el preu ha baixat de forma lleugera, Rubí és juntament amb Sabadell la població on més ha augmentat proporcionalment el lloguer dels pisos, amb més de 7 punts. A Sant Cugat l’augment és de 5 punts, a Cerdanyola de 2 i la mitjana catalana és d’una rebaixa de menys de mig punt.