Elisenda Paluzie (ANC) reivindica la necessitat d’enfortir el moviment independentista

Imagen noticia
Rubí celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb un ral·li eficient
21 de septiembre de 2018
Imagen noticia
L’Ajuntament dona suport als treballadors d’Ipagsa, on es preveuen una seixantena d’acomiadaments
25 de septiembre de 2018

Elisenda Paluzie (ANC) reivindica la necessitat d’enfortir el moviment independentista

Imagen noticia

Més de 150 persones van omplir el Casal Popular el passat divendres per assistir a la xerrada que va oferir Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana. La líder de l’ANC considera que Catalunya es troba immersa en una situació d’indecisió i desorientació política. Segons Paluzie, el moviment independentista va perdre força a partir del 3 d’octubre de l’any passat i ara ha de reunir tres factors clau per poder fer efectiva la República Catalana: una majoria parlamentària amb la voluntat d’exercir l’autodeterminació, el suport incondicional de la societat civil organitzada i mobilitzada i un govern disposat a aconseguir declarar un Estat independent.

Durant l’acte, Elisenda Paluzie va apuntar que el govern de Pedro Sánchez no està disposat a cedir sobirania al govern català i, per aquest motiu, des de l’ANC aposten per la via unilateral com a solució, tot i que acceptarien un acord pactat amb el govern espanyol. Quant al govern de la Generalitat, la presidenta de l’ANC reclama que s’analitzin quins elements i estructures d’Estat han fallat en el procés sobiranista i que els partits polítics independentistes es posin d’acord per compartir una mateixa estratègia política.

Paluzie també va parlar de les febleses del moviment independentista. La més destacada és la decisió d’empreses nacionals i multinacionals de traslladar la seva seu fiscal a altres comunitats autònomes, fet que van aprofitar els partits unionistes per promoure una campanya de la por. L’economista va assegurar que aquests canvis no han afectat al PIB ni als ingressos de la Generalitat i que l’impacte en l’economia catalana ha estat nul. Des de l’ANC es vol enfortir el teixit empresarial català, concretament les empreses que no estiguin influenciades pel poder polític, i alhora promoure una economia autosostenible.

A més, l’Assemblea organitzarà accions a escala local per promoure el moviment independentista, com la campanya de ‘Primàries republicanes’. Aquesta iniciativa pretén maximitzar les alcaldies independentistes a través d’una llista independentista unitària amb polítics i membres de la societat civil, un projecte nacional que tindrà un enfocament diferent per cada municipi en funció de cada secció territorial de l’ANC.