Els alumnes d’FP podran optar a fer pràctiques a l’estranger

Imagen noticia
Neix la plataforma Protegim Ca n’Oriol, que vol aturar el projecte del govern
17 de mayo de 2018
Imagen noticia
Èxit d’assistència a la cinquena edició de la Fira de la cervesa artesanal i el formatge, tot i els episodis de pluja
21 de mayo de 2018

Els alumnes d’FP podran optar a fer pràctiques a l’estranger

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí promourà els projectes de mobilitat internacional per l’alumnat de Formació Professional (FP) del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La primera sessió informativa va tenir lloc el 8 de maig i va servir per explicar els dos programes que el SOC impulsa per fer pràctiques a l’estranger i que es gestionaran des de Rubí, Eurodissea i TNL Mobilitat. El regidor de Desenvolupament Econòmic, Rafael Güeto, explica que d’aquesta manera «Rubí Forma amplia la seva oferta de serveis».

Eurodissea ofereix millorar el currículum amb experiència professional internacional realitzant pràctiques professionals no remunerades en empreses amb una durada de 3 a 7 mesos, un curs de perfeccionament de llengua estrangera i l’estada. Els participants comptaran amb una beca mensual per atendre les despeses personals de manutenció, allotjament i transport, però hauran d’assumir el cost del viatge a la regió de destí.

Pel que fa a TLN Mobilitat, s’estructura en dues fases. La primera és de preparació i capacitació i inclou formació lingüística per assolir el mínim coneixement de la llengua estrangera. La segona part és de pràctiques professionals no remunerades en països de la Unió Europea, i inclou una experiència laboral d’entre 8 i 20 setmanes. El programa cobreix les despeses del viatge, l’allotjament i la manutenció diària durant l’estada a l’estranger. Per optar a un dels dos programes cal tenir entre 18 i 30 anys i ser estudiant d’FP.