Neix la plataforma Protegim Ca n’Oriol, que vol aturar el projecte del govern

Imagen noticia
Entren pel sostre amb una corda per robar al vestidor de la Penya Blaugrana
16 de mayo de 2018
Imagen noticia
Els ciutadans es queixen per l’estat del parc de Ca n’Oriol
18 de mayo de 2018

Neix la plataforma Protegim Ca n’Oriol, que vol aturar el projecte del govern

Imagen noticia

Un grup de ciutadans, al qual ja s’han sumat entitats i partits polítics de l’oposició, han decidit impulsar la creació de la plataforma Protegim Ca n’Oriol, amb l’objectiu d’aturar el projecte que el govern local, liderat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), va presentar al març. Segons un comunicat fet públic per la plataforma, també reivindiquen que es realitzi un procés de participació ciutadana que permeti avaluar quin és el model i el tipus d’actuació que genera més consens entre la ciutadania, les entitats i els partits polítics.

La proposta de remodelació del parc de Ca n’Oriol presentada pel govern, pressupostada en 4 milions d’euros, afecta 3,8 de les 53 hectàrees de l’extensió del parc, que corresponen a la zona més propera a l’avinguda de l’Estatut i a l’espai conegut com La Bombonera, l’espai que va quedar a mig urbanitzar després de la promoció fallida d’habitatges unifamiliars al parc.

La plataforma critica que el model proposat «actua al cor de l’espai agrari i amb una actuació artificial, ja que l’ús de material reciclat pot ser ecològic, però continua sent artificial, i no integrat amb l’entorn agrari i natural de tot el parc». També lamenta que el projecte no ha comptat amb «un procés participatiu en el qual s’hagi convocat a tota la ciutadania per plantejar diferents alternatives de model de parc i d’actuació, fer un estudi d’aquestes, valorar-les tècnicament i finalment fer una consulta vinculant entre la ciutadania».

A més, destaquen que «tots els grups municipals del Ple de l’Ajuntament de Rubí (ERC, C’s, l’AUP, ICV, PDeCat i VR), excepte el partit del govern, no han donat suport al projecte».

Des de la plataforma, apunten que estan oberts a la participació de tothom ([email protected]) i ja han organitzat pel diumenge 3 de juny una passejada per conèixer el parc, amb sortida a les 9 hores de la plaça Pearson i sessió informativa a les 12 hores a l’Era de Ca n’Oriol.