Els donants de sang rebran un SMS quan la seva donació s’enviï a un hospital

Imagen noticia
Els cossos policials augmenten la seva presència al barri del 25 de Setembre
3 de julio de 2018
Imagen noticia
Gaby Ardèvol presentarà el seu disc a Rubí
5 de julio de 2018

Els donants de sang rebran un SMS quan la seva donació s’enviï a un hospital

Imagen noticia

La Marató de Donació de Sang a Rubí tindrà lloc el 13 de juliol al teatre municipal La Sala de 10 a 22 hores i en aquesta ocasió inclou diverses novetats per animar la gent a donar sang. En primer lloc, la donació de sang porta per títol ‘La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones’ i va acompanyada per unes caixes que imiten les caixes de regal d’experiències que s’han popularitzat darrerament i que els donants podran regalar a altres persones per animar-les a donar sang. A més, els donants rebran un SMS quan s’enviï la seva sang a un hospital. El nou servei té com a objectiu millorar l’experiència de la donació, oferint més informació al donant de quin camí segueix la seva sang després d’haver-la donat.

Just despès de la donació, la bossa de sang es guarda a la seu central del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona. Al laboratori, s’inicia el procés de fraccionament, que consisteix a dividir la sang en glòbuls vermells, plasma i plaquetes i es guarda en neveres.

Pot donar sang qualsevol persona que gaudeixi de bona salut i que tingui més de 18 anys, pesi 50 kg o més i no estigui embarassada. No cal estar en dejú. De cada donació, se’ns beneficien com a mínim tres persones i cal tenir en compte que una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió de sang.