Els joves del Pinar obren una petita biblioteca autogestionada al Centre Cívic

Imagen noticia
La Setmana de Prevenció de Residus evita la generació de 513 kg de deixalles a la ciutat
26 de noviembre de 2019
Imagen noticia
Sisena edició de la Zambomba Flamenca de Nadal
28 de noviembre de 2019

Els joves del Pinar obren una petita biblioteca autogestionada al Centre Cívic

Imagen noticia

Un grup d’infants i joves del barri del Pinar, amb el suport de Rubí Jove i del Servei de Ciutadania de l’Ajuntament, han impulsat una petita biblioteca al barri, aprofitant un dels espais lliures del Centre Cívic del Pinar. La idea va sorgir precisament pel poc ús que té aquest equipament i de les dificultats que tenen els infants i joves d’aquest barri per desplaçar-se fins al centre de la ciutat, on està ubicada la Biblioteca municipal: «Hi ha molts joves i infants que moltes vegades tenen dificultats per accedir a la Biblioteca, que és immensa i té molts serveis, però n’hi ha que no poden anar al centre o no tenen el carnet», ha explicat Siham Azaouyat, una de les impulsores d’aquest projecte.

L’Espai del llibre del Pinar, nom amb el qual s’ha batejat aquesta petita biblioteca, obrirà de moment tots els dimarts de 17 a 19 hores al Centre Cívic del Pinar i serà autogestionada pels mateixos joves del barri: «És un barri petit, no caldrà fitxa ni res, les persones vindran i dipositaran el seu número de telèfon, perquè aquí ens coneixem tots, és una biblioteca de confiança».

L’espai compta amb 200 títols cedits per la Biblioteca
L’Espai del llibre del Pinar pretén ser un espai «tranquil» per als infants i joves que viuen al barri i també un lloc per fer els deures, especialment per aquells que tenen dificultats a casa. Però no només és un espai pensat per joves i infants, sinó també per adults, com es pot comprovar donant un cop d’ull als prestatges del nou espai. Els 200 llibres que es poden trobar al Centre Cívic del Pinar han estat donats per la Biblioteca.

La inauguració del nou punt de llibres del barri del Pinar va tenir lloc el dimarts a la tarda en un acte que també va servir per reivindicar el dret a la lectura dels infants: «El dret a la lectura i l’educació són importants per al desenvolupament personal dels infants i pel seu creixement», va destacar Chaima Farzouz, que també demana a l’Ajuntament que impulsi el Centre Cívic del Pinar amb activitats culturals: «Cal que l’administració pública potenciï aquest espai, que està molt ben equipat, amb moltes instal·lacions que no estan aprofitades, tant pel jovent del Pinar com pel de la resta de Rubí, això també seria una forma d’interconnectar els joves del Pinar amb els de la resta de Rubí».