Els paradistes del Mercat reclamen solucions urgents als problemes de l’equipament

Imagen noticia
Rubí commemora el Dia Universal dels Drets dels Infants
20 de noviembre de 2019
Imagen noticia
La gestió dels residus, clau davant l’emergència climàtica
22 de noviembre de 2019

Els paradistes del Mercat reclamen solucions urgents als problemes de l’equipament

Imagen noticia

L’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal reclama a l’Ajuntament solucions urgents als diferents problemes que pateix l’equipament i que perjudiquen tant a paradistes com a la clientela. «Obrim cada dia les nostres parades amb l’objectiu d’oferir als nostres clients els millors productes i la millor atenció. Invertim temps i diners en estudiar com modernitzar-nos, en dinamitzar el Mercat amb activitats i promocions… per continuar fent del nostre, un Mercat de referència a la comarca, però la infravaloració i deixadesa que patim, per part de la institució, ens tira enlaire tota la nostra feina», apunten des de l’Associació d’Adjudicataris.

Els problemes i mancances que denuncien els paradistes són diversos. Entre aquests, i ja amb una primera onada de fred en marxa, la climatització de l’equipament és un tema pendent de resoldre des de fa tres anys. L’Ajuntament va anunciar al juliol, quan la calor era asfixiant, que s’iniciava la reforma del sistema de climatització per renovar tots els equips. Les actuacions havien d’haver finalitzat a l’octubre, però els paradistes es queixen que van «a un ritme tan lent» que no saben quan acabaran ni els han facilitat una data concreta.

Una altra de les qüestions que plantegen és que fa anys que reivindiquen millores en les condicions del pàrquing de l’equipament comercial. Els paradistes són també usuaris i a més fan un esforç econòmic per poder oferir una hora gratuïta als seus clients, per això fa anys que reclamen al consistori que negociï amb l’empresa gestora de l’aparcament una millora de les condicions i un millor servei, que inclogui, per exemple, poder pagar amb targeta de crèdit, fet que actualment, no és possible.

La pèrdua d’un dels dos muntacàrregues és un altre dels problemes urgents per als paradistes, ja que amb les obres per instal·lar un nou operador només ha quedat un dels ascensors operatiu. Aquest fet suposa, segons l’associació, molts problemes als paradistes, però també als clients. I més ara que s’apropa la campanya nadalenca i molts clients van a comprar en cotxe.

La manca d’informació sobre l’arribada de l’operador al Mercat, prevista per al desembre, també preocupa els paradistes: «No tenim informació de com quedarà encara la instal·lació, quins són els plànols finals, com queden les portes…, això ens genera molta incertesa i desassossec».

Finalment, també apunten que al juliol el consistori els va informar sobre canvis en els protocols de manteniment per ser més eficients, però que no han rebut cap notícia al respecte. «Tenim passadissos sense llum pràcticament».

Trobada el 2 de desembre
L\’Ajuntament ha emplaçat els paradistes a mantenir una trobada el 2 de desembre per explicar-los les novetats en relació a les actuacions de millora que s\’estan implementant al Mercat. Fonts municipals afirmen que el consistori comprèn el malestar dels paradistes pel retard en els terminis inicialment previstos i agraeix la paciència demostrada, però està convençut que aviat els i les comerciants del Mercat, així com la seva clientela, valoraran amb satisfacció les millores que s\’estan impulsant.