Els personatges de Star Wars envaeixen Rubí

Imagen noticia
La Biblioteca acull aquesta tarda la presentació del diari la ‘Jornada’
3 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Lectors, al tren! celebra la Setmana de l’àlbum
7 de noviembre de 2017

Els personatges de Star Wars envaeixen Rubí

Imagen noticia

Les estrelles de la saga Star Wars Darth Vader, Luke Skywalker, Leia o Chewbacca, entre d’altres, van ser els protagonistes el passat diumenge al matí d’una desfilada organitzada per Star Wars Catalunya a la nostra ciutat. Membres de l’entitat cultural van exhibir els vestits i caracteritzacions fantàstiques als carrers del centre de la ciutat, esdeveniment que va reunir centenars de rubinencs, principalment públic familiar. El moment de màxima afluència va ser als voltants de les 12, amb l’arribada dels personatges fantàstics al photocall de la Plaça del Doctor Guardiet, que es va omplir de gom a gom d’infants i adults que volien fotografiar-se amb els seus ídols.

La desfilada va sortir des de l’Antiga Estació a les 11 del matí, en direcció al passeig de Francesc Macià i l’Avinguda de Barcelona fins la Plaça del Doctor Guardiet. Després, els fans van tenir dues hores per veure i fotografiar els personatges de ‘La Guerra de les Galàxies’. Rocío Fernández, secretaria de Star Wars Catalunya, va explicar al Diari que són els propis membres de l’associació els que es vesteixen «no amb disfresses, sinó amb vestits rèpliques de les pel·lícules originals, i cadascú s’encarrega del seu». Desenes de rubinencs, principalment infants i alguns adults, van seguir la desfilada amb les seves disfresses i espases làser.

A més, la plaça va comptar amb una parada de merchandising amb funció solidària, ja que tots els diners recaptats amb la venda de productes d’Star Wars van destinats a diversos projectes socials. Rocío Fernández explica que la seva acció social, realitzada de forma voluntària, està destinada principalment als infants amb malalties rares. «Els personatges caracteritzats realitzem visites i donacions als Hospitals de la Vall d’Hebron, Sant Joan de Déu o Sant Pau de Barcelona, i també col·laborem amb les ONGs Miradas que hablan (síndrome de duplicació mecp2), Proyecto Pol (hiperglicinema), ENACH (malalties neurodegeneratives) i la Casa dels Xuklis (càncer infantil).

Star Wars Catalunya realitza habitualment els seus esdeveniments a Barcelona però, sent una associació a nivell català, volen estendre els seus esdeveniments a diferents localitats. Un seguidor rubinenc de l’entitat els va proposar de parlar amb l’Ajuntament de Rubí per poder organitzar aquest esdeveniment. Properament, participaran amb activitats d’animació i photocall a dos concerts d’homenatge a John Williams, compositor de la banda sonora d’Star Wars entre d’altres pel·lícules, els dies 16 i 17 de desembre al Palau de la Música Catalana.