Els rubinencs podran participar en dos processos per decidir en què s’inverteixen 200.000 euros

Imagen noticia
Caçadors de Trastets compleix 5 anys amb més de 5.000 kg de deixalles recollides
3 de mayo de 2018
Imagen noticia
Unes 20.000 persones omplen l’Escardívol durant la segona edició del Primavera Pop
7 de mayo de 2018

Els rubinencs podran participar en dos processos per decidir en què s’inverteixen 200.000 euros

Imagen noticia

L’Ajuntament iniciarà en els propers dies un procés participatiu per impulsar dos projectes, un de 150.000 euros adreçat a la ciutadania en general i un altre de 50.000 euros per a infants i adolescents. Es podrà participar a través de la plataforma digital Participa Rubí i també hi haurà sessions presencials.

El procés dotat amb 150.000 euros va dirigit a tots els rubinencs majors de 16 anys. Les persones interessades a participar s’han de registrar a la plataforma digital Participa.rubi.cat. Des d’aquí, podran presentar propostes a través d’un formulari i exposar quins són els beneficis de les propostes i a quin col·lectiu va dirigit. D’altra banda, el 15 de maig a les 18 hores a la Biblioteca estan convocades les entitats ciutadanes per recollir propostes col·lectives, una trobada que servirà per conèixer el procés i el funcionament de la plataforma de participació. «Els rubinencs són persones que s’impliquen i es preocupen pel municipi i per això la seva veu ha d’incidir en els pressupostos», ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez.

Totes les propostes que es plantegin han de ser viables a través del capítol d’inversions de l’Ajuntament, per tant poden ser projectes relacionats amb l’adquisició i instal·lació de mobiliari urbà i l’habilitació de nous espais per a col·lectius o activitats concretes. En canvi, no es poden plantejar accions que comportin augmentar el personal, el manteniment de l’espai públic, l’organització d’activitats o els ajuts a col·lectius o entitats.

Les propostes seran recollides i analitzades per una comissió tècnica de seguiment i en una segona fase els participants podran votar totes les propostes que vulguin, sempre que el conjunt seleccionat no superi els 150.000 euros.

50.000 pels infants
D’altra banda, a través del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí, s’ha iniciat un procés de participació per fer una inversió de 50.000 euros. Està previst que es duguin accions amb els alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts rubinencs per tal que s’incorporin a aquest procés.