Els rubinencs segueixen fidels a les mones de Pasqua

Imagen noticia
CiU creu que el futur de la ciutat passa per un govern on no hi sigui el PSC
15 de abril de 2014
Imagen noticia
El rubinense Jorge Portela escribe un libro sobre la Guerra Civil
17 de abril de 2014

Els rubinencs segueixen fidels a les mones de Pasqua

Imagen noticia

Les mones de Pasqua són un clàssic de la Setmana Santa, el producte culinari estrella per tancar la Quaresma i els rubinencs no s’hi estan de comprar-ne una. La majoria de gent reserva un raconet per comprar, encara que sigui més petita, una mona. Això és el que diuen els pastissers, que des de l’inici de la crisi, han ajustat i congelat els preus de la mona, i les vendes, tot i que menors que abans de la crisi, en els últims anys es mantenen estables. «Ens hem adaptat a l’economia que hi ha, el que està clar és que la gent continua celebrant la Pasqua», explica Sònia Jorba, de la pastisseria La Lyonessa.

«Als clients els hi costa molt decidir-se, però és cert que la gent continua comprant i els pastissers amb la mateixa qualitat hem ajustat el preu, evidentment guanyem menys!», subratlla Maria Auxili Rufé, de la pastisseria Sant Jordi. En l’àmbit general, el Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu augmentar un 2% les vendes, tot i que la mida dels dolços serà més petita. A les pastisseries de la ciutat es pot trobar una mona d’uns 25 euros de mitjana, en funció de la mida, però també de preus molt superiors, mones que abans es venien molt i que ara ja són pràcticament minoritàries.

‘Frozen’ triomfa
Els personatges que més es veuran a les mones d’aquest any seran els de pel·lícules infantils que han triomfat enguany com ‘Frozen’ o ‘Avions’. També les ‘Tortugues Ninja’ tenen el seu espai predominant i els ninots del Barça, vestits amb la vestimenta de la senyera com a principal novetat. Altres motius són ‘Peppa Pig’, Monster High o Violetta. Pel que fa als pastissos, com sempre, triomfen els de melmelada de préssec i mantega, però cada vegada hi ha més varietat.