Els tallers per reduir la factura elèctrica se centralitzen al Rubí Forma

Imagen noticia
Constituïda la Taula local de la Memòria Històrica
25 de febrero de 2019
Imagen noticia
La Colla de Geganters de Rubí participarà enguany en una quinzena d’activitats fora i dins de la ciutat
27 de febrero de 2019

Els tallers per reduir la factura elèctrica se centralitzen al Rubí Forma

Imagen noticia

L\’Ajuntament de Rubí, a través del projecte Rubí Brilla, reprèn l\’oferta de tallers per a estalviar fins a la meitat de la factura elèctrica. Totes les sessions tindran lloc a l\’auditori de l\’edifici Rubí Forma, a la rambleta de Joan Miró s/n. Rubí Brilla oferirà un taller cada mes fins a finals d\’any, tret dels mesos d\’estiu. Les primeres sessions previstes es faran: dimecres 27 de febrer (18 h), dimarts 12 de març (18 h) i dilluns 29 d\’abril (18 h).

En aquests tallers, dirigits exclusivament a particulars, s\’expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica i els assistents reben eines per reduir l\’import de la factura que impliquen optimitzar el contracte elèctric, modificar hàbits per tal de no malbaratar energia i fórmules per consumir l\’energia de manera més eficient. També s\’explica en quins casos es pot demanar el bo social. Tots els tallers són gratuïts i estan oberts a tothom. Per assistir-hi cal formalitzar una inscripció prèvia a través de l\’adreça [email protected] o al telèfon 93 581 39 00 ext. 115. El dia del taller cal portar la factura elèctrica.

En dos anys, Rubí Brilla ha format 376 persones que han rebaixat la seva factura elèctrica fins a la meitat. Els tallers de factura s\’emmarquen en la línia estratègica número 4 del Pla director Rubí Brilla que afecta l\’àmbit domèstic. L\’assessorament energètic a famílies té per objectiu fomentar els bons hàbits d\’ús de l\’energia per a la reducció del consum i l\’increment de l\’eficiència energètica. \»Un cop més el nostre millor aval són les opinions dels assistents que sempre valoren molt bé que s\’expliqui tot de manera tan clara i senzilla. El 70% dels veïns i veïnes que hi ha anat han descobert que tenien una tarifa més cara de la que en realitat necessitaven\», diu el regidor de Desenvolupament Econòmic¬ Local, Rafael Güeto.