Els vehicles sostenibles suposen menys de l’1% del parc mòbil de Rubí

Imagen noticia
VR desgrana el programa electoral en la presentació de la seva candidatura
25 de abril de 2019
Imagen noticia
Participació rècord a Rubí: el 76,25% del cens participa en aquestes eleccions generals
28 de abril de 2019

Els vehicles sostenibles suposen menys de l’1% del parc mòbil de Rubí

Imagen noticia

A la ciutat hi ha 46 vehicles amb distintiu zero, és a dir, que són 100% elèctrics o alguns híbrids que es poden endollar al corrent, i 257 cotxes amb distintiu ECO, el que vol dir que són híbrids endollables o que es propulsen amb la combustió de gas natural. En total, els vehicles sostenibles del parc de Rubí són 303, una xifra que suposa el 0,68% dels vehicles matriculats a la ciutat i que significa que al municipi hi ha 43.740 vehicles que s’alimenten amb carburants fòssils, sigui gasolina o dièsel. Els vehicles considerats poc contaminats es beneficien a la ciutat d’un descompte del 75% de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica.

Pel que fa al parc públic, l’Ajuntament disposa ara mateix d’una quinzena de vehicles elèctrics: 6 motos de la Policia Local, el cotxe i la moto del Rubí Brilla, dues furgonetes de recollida de residus i neteja viària i tres vehicles elèctrics per la neteja de dependències municipals. A banda, el consistori ha licitat l’adquisició d’una moto, un cotxe i una furgoneta elèctrics. «Hem de predicar amb l’exemple i en el nou contracte de transport públic estem treballant perquè almenys els vehicles siguin híbrids», ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, que afirma que «l’Ajuntament ha implementat tot el que ha pogut la mobilitat sostenible amb l’objectiu de tenir una ciutat més neta i sostenible».

Pel que fa a l’activitat de la fotolinera del Rubí Forma, aquesta té 127 usuaris que utilitzen el servei a través d’una targeta que es pot aconseguir de forma gratuïta. En total, durant el 2018 s’han fet 1.197 càrregues, sense comptar les càrregues del vehicle compartit de Som Mobilitat. L’estadística és de 3,3 càrregues al dia.