Els veïns de Can Fatjó, insatisfets amb el projecte de remodelació del pont del carrer Sant Joan

Imagen noticia
Obres al carrer Lourdes per millorar l’accessibilitat
7 de noviembre de 2019
Imagen noticia
La participació en les eleccions generals a Rubí a les 14 h se situa en el 40,37%, lleugerament inferior que a la convocatòria d’abril
10 de noviembre de 2019

Els veïns de Can Fatjó, insatisfets amb el projecte de remodelació del pont del carrer Sant Joan

Imagen noticia

El veïnat de Can Fatjó no està satisfet amb el projecte de remodelació del pont del carrer Sant Joan, un projecte que es va traçar el 2014 i que ara s’ha començat a executar. En un comunicat, des de l’Associació de Veïns de Can Fatjó -el barri més afectat, ja que és el principal ramal d’accés al centre de la ciutat- es mostren contents pel fet que finalment s’inicien les obres d’un projecte que el veïnat feia anys que reclamava. Ara bé, lamenten que l’Ajuntament «no ha tingut en compte en cap moment ni l’opinió de l’associació de veïns ni, per extensió, de la resta de veïns».

L’entitat critica el fet que van conéixer el projecte a través de terceres persones i que no fos fins després de molt insistir que el consistori els donés detalls i els expliqués el projecte.

A partir d’aquí, hi ha diversos aspectes que l’Associació de Veïns de Can Fatjó no veu massa clars. Un d’ells és que el projecte només contempla arranjar el pont i no els accessos al pont. És a dir, que les voreres de la cruïlla entre els carrers Casetes de Can Fatjó i avinguda Castellbisbal no es modificaran, tot i ser una de les més insegures de la ciutat, i no s’adequaran a la nova amplada de les voreres del pont.

Un representant de l’AV de Can Fatjó ja va posar sobre la taula aquest problema en el darrer Ple a l’Ajuntament: «És absurd que el projecte no contempli l’entrada ni la sortida del pont».

D’altra banda, també destaquen que un cop finalitzada l’obra hi haurà més de 40 cm entre la calçada i les noves voreres, un fet que consideren perillós si no es col·loquen baranes. A més, creuen que el fet de col·locar jardineres amb reg automàtic és una despesa innecessària. «Esperem que la modificació del pont reculli les necessitats dels veïns i dels usuaris d’aquest amb la mateixa garantia i seguretat que es mereixen els ciutadans», apunten.

Resposta del govern
Davant les crítiques, l’Ajuntament ha explicat que, com diuen els veïns, el projecte no contempla urbanitzar els accessos al pont, però que el Servei de Mobilitat estudiarà si es pot fer alguna actuació. Respecte al desnivell de 40 cm entre la vorera sud i la calçada, afirmen que tècnicament no hi ha més opcions, i que quan la reforma estigui en funcionament es veurà si es pot reduir el desnivell. A més, afegeixen que les jardineres i els bancs faran de barrera per incrementar la sensació de seguretat.

La reforma del pont
El projecte del pont del carrer Sant Joan, que té un pressupost de 302.717,86 euros, contempla l’ampliació de la vorera sud fins a 2,95 m, mentre que la nord només guanyarà uns pocs centímetres. A la vorera sud, s’ubicaran cinc jardineres amb reg automàtic i cinc bancs. La calçada continuarà mesurant pràcticament 6 m dividits en dos carrils. També s’instal·laran 10 nous fanals de tecnologia led.