Emotiu homenatge a les víctimes de la Rierada del 25 de setembre

Imagen noticia
Gran jornada per a la UP Las Torres-Rubí
25 de septiembre de 2018
Imagen noticia
La Nuu apropa la fotografia d’autor a tots els rubinencs
27 de septiembre de 2018

Emotiu homenatge a les víctimes de la Rierada del 25 de setembre

Imagen noticia

El 25 de setembre del 1962 és una data que Rubí mai no podrà oblidar. Durant aquella nit van perdre la vida més de 200 rubinencs enduts riera avall per l’aigua de les pluges, la pitjor tragèdia de la història del municipi.

Per recordar les persones que van morir aquell dia i homenatjar els supervivents, dimarts a la tarda, coincidint amb el 56è aniversari dels tràgics fets, l’Ajuntament va organitzar un acte solemne a la plaça del 25 de Setembre.

El moment més emotiu va ser durant l’ofrena floral, quan Pilar Puig -qui va perdre la mare aquella nit- va deixar un ram de flors, visiblement emocionada, en nom de l’Associació de Veïns del 25 de Setembre.

A l’ofrena es van sumar regidors de tots els grups municipals en nom de l’Ajuntament i també altres entitats, com el Juventud 25 de Septiembre, Supporters 25 de Septiembre, el Cent Patins, Catalunya en Comú, Avan o Esquerra Republicana de Catalunya-Jovent Republicà.

Posteriorment, i amb les campanes de l’Església de Sant Pau tocant a sometent, totes les persones que ho van voler, van poder deixar una flor com a ofrena, ja que l’Ajuntament havia disposat rams de flors a disposició de tothom.

«Som una ciutat solidària i forta»
Abans de l’ofrena, Josep Abarca, veí del barri, va llegir el testimoni d’alguns supervivents d’aquella nit, com Juan López Marín, Pilar Crespo o Juan López Hernández -pare del regidor Juan López-, que van retratar la duresa d’aquella nit.

Posteriorment, dues professores de l’Escola de Música Pere Burés van interpretar el Cant dels Ocells i l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, va fer el parlament institucional: «Sentim tristor, però com a herència d’aquells fets, som una ciutat solidària, forta, capaç de refer-se de la tragèdia i amb valors molt presents com la integració i l’esperança».