En marxa el procés participatiu per decidir com serà el parc de Ca n’Oriol

Imagen noticia
Mor Pere Comellas, el darrer alcalde de Rubí abans de la democràcia
10 de julio de 2018
Imagen noticia
Fer Rubí amb un Pla d’Inversions 2018-2019
12 de julio de 2018

En marxa el procés participatiu per decidir com serà el parc de Ca n’Oriol

Imagen noticia

El procés participatiu per decidir el futur del parc de Ca n’Oriol ja està en marxa. El govern va anunciar fa unes setmanes que finalment aturava el projecte de remodelació del parc per iniciar un procés de participació, tal com exigien tots els grups de l’oposició, i ho farà per crear un projecte «des de zero», segons ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez.

L’Ajuntament ja havia avançat que el procés constaria de sis parts, la primera de les quals es va posar en marxa dilluns: la fase de diagnosi. Durant aquesta fase, es farà una enquesta ciutadana i s’obriran sessions de debat polític perquè cada grup exposi les seves propostes.

En la segona fase, es presentarà el document de rendició de comptes amb bels resultats de les primeres consultes.

El procés entrarà en la tercera fase quan s’iniciï un procés de deliberació durant el qual es recolliran les propostes ciutadanes a títol individual i col·lectives a través de la plataforma Rubí Participa i de sessions presencials. El debat es vertebrarà en els àmbits de diagnosi, accessibilitat i connectivitat, valors paisatgístics i patrimonials, eficiència energètica, usos i equipaments. Aquesta fase, projectada pel setembre, inclourà una jornada participativa al mateix parc de Ca n’Oriol.

La quarta a fase serà de rendició de comptes per tal d’extreure’n tres propostes de remodelació del parc de Ca n’Oriol que la ciutadania podrà escollir durant la cinquena fase. Per acabar, la sisena fase preveu el seguiment de l’execució del projecte.

Per l’alcaldessa, el parc «és de tots i totes» i la intenció del govern és que la ciutadania «se senti com a propi un espai que és una joia del patrimoni rubinenc».