Enceten una campanya de recollida de firmes a Change.org per reclamar l’Hospital a Rubí

Imagen noticia
El Sindicat de Llogaters s’incorpora a la Mesa pel dret a l’habitatge
11 de febrero de 2019
Imagen noticia
Més de 300 persones es concentren per l’inici del judici als líders independentistes
13 de febrero de 2019

Enceten una campanya de recollida de firmes a Change.org per reclamar l’Hospital a Rubí

Imagen noticia

L’Ajuntament ha promogut una campanya de recollida de signatures a través de la plataforma online Change.org per reclamar al govern de la Generalitat que construeixi un centre hospitalari de referència a la ciutat. Segons ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, fa mesos que intenta reunir-se amb la nova consellera de Salut, Alba Vergés, per abordar aquesta i altres qüestions, però finalment la consellera no atendrà personalment la màxima responsable municipal, sinó que ho farà una altra persona del departament de Salut.

Per aquest motiu, l’executiu ha posat en marxa la recollida de signatures: «Necessitem i farem possible que se’ns escolit multitudinàriament», apunta Martínez, qui ha animat la ciutadania «a fer pinya a l’hora de reclamar a la Generalitat aquest servei prioritari per a la ciutat».

Les persones que ho desitgin poden signar la petició online, a través de la web www.change.org, o bé de forma presencial a la sala de Plens de l’Ajuntament, de 9 a 20 hores, de forma ininterropuda. Des que es va iniciar la recollida, uns 2.000 rubinencs ja s’hi han adherit.

La petició recorda que Rubí ja té prop de 80.000 habitants i que no compta amb un hospital de referència, fet que obliga el veïnat a desplaçar-se a Terrassa. La ciutat fa anys que reclama un centre hospitalari que doni servei a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal i fins i tot el consistori va posar uns terrenys municipals a disposició de la Generalitat per ubicar-hi el nou edifici. El projecte, ja redactat, va quedar en un calaix per la crisi econòmica i el relleu al capdavant de la Generalitat.

L’any 2016, l’aleshores conseller de Salut Toni Comín va plantejar la possibilitat de comprar l’Hospital General de Catalunya per incorporar-lo a la xarxa sanitària pública. La proposta tampoc no va prosperar. Segons l’alcaldessa, per poder desencallar el projecte, el consistori va buscar finançament, que va trobar gràcies a la col·laboració d’empreses privades de la ciutat. «Tot i comptar amb inversors disposats a fer realitat aquest hospital a la ciutat, el projecte continua aturat i sense voluntat política per part de la Generalitat de desbloquejar-lo».