ERC acusa el govern de tancar el Punt d’Informació per satisfer C’s i el PP

Imagen noticia
Investigada una rubinenca per delictes contra els drets fonamentals en una manifestació d’ultradreta
21 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Tot a punt pel Congrés Rubí Brilla, que enguany se centrarà en la mobilitat sostenible
23 de noviembre de 2017

ERC acusa el govern de tancar el Punt d’Informació per satisfer C’s i el PP

Imagen noticia

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) presentarà una moció al Ple de novembre per demanar la reobertura del Punt d’Informació, que el govern va decidir tancar a finals de setembre. Aquest servei, que va posar en marxa la formació republicana quan dirigia la regidora d’Identitat i Projecció Exterior, estava ubicat a l’Antiga Estació i oferia informació sobre la cultura i el patrimoni rubinenc, mapes sobre la ciutat, productes de marxandatge i també funcionava com a punt de venda d’entrades.

A més, durant algunes èpoques havia organitzat passejades per l’entorn natural i de patrimoni de la ciutat i havia impulsat campanyes per promocionar la imatge del municipi. També era un punt de venda d’entrades per a espectacles com els de Festa Major.

El portaveu d’Esquerra, Xavier Corbera, ha explicat que es van assabentar de la decisió per la premsa i considera que el tancament del servei respon a motius estrictament polítics: «És un preu que paga el PSC, que al final qui el paga són tots els rubinencs, pel fet de tenir companys de viatge a C’s, el PP, el trànsfuga i els exregidors de C’s, que volen evitar que la gent de Rubí conegui el seu patrimoni, la seva història i el que passa a la ciutat». També considera que tant C’s com el PP no tenen «afecte» a qualsevol cosa que hagi posat en marxa Esquerra, un altre dels motius pels quals creu que els dos partits estan darrere del tancament.

Corbera també critica el fet que el servei hagi cessat sense que ho hagi aprovat el Ple, ja que el Punt d’Informació va ser aprovat pel Ple.

Sobre el poc ús del servei, Corbera recorda que quan el servei el gestionava a Esquerra impulsava diverses iniciatives: «Està clar que si tu no fas res, la gent no vindrà a visitar el Punt d’Informació» i considera que «el PSC ha deixat anar morint a poc a poc el servei des de l’inici del mandat».

Pel portaveu de la formació, el Punt d’Informació és un servei «bàsic», ja que «la ciutat no és només l’espai públic i arquitectònic, és també l’esperit de la ciutat, la seva gent, l’activitat cultural i de les entitats que s’organitza».

L’Ajuntament de Rubí ha dit que no donarà explicacions fins al Ple de novembre.