ERC demana ajuts pel lloguer i que se suspenguin les quotes de les escoles bressol

Imagen noticia
Els busos urbans de Rubí es desinfecten cada dia
19 de marzo de 2020
Imagen noticia
Una baralla entre dos homes al Progrés acaba amb un ferit lleu i un detingut
22 de marzo de 2020

ERC demana ajuts pel lloguer i que se suspenguin les quotes de les escoles bressol

Imagen noticia

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha demanat al consistori que davant la crisi sanitària provocada per l’epidèmia de coronavirus l’Ajuntament suspengui temporalment les quotes de les escoles bressol, així com també de l’Escola de Música Pere Burés i l’Escola d’Art i Disseny.

També demana obrir una línia d’ajuts al lloguer per a famílies que puguin acreditar la reducció d’ingressos provocada per l’estat d’alarma i una altra per cobrir la quota de l’IBI i la part proporcional de l’impost de recollida de residus per al petit comerç que està tancat.

D’altra banda, creu que cal prorrogar sense cost les llicències d’obra afectades per la COVID-19 i avançar a compte dels pagaments a proveïdors de serveis i obres amb contractes vigents per evitar que es trenqui la cadena de pagaments. A més, considera que cal garantir la continuïtat en la contractació pública d’obres i serveis previstos per l’exercici 2020.

Per últim, considera que cal elaborar un Pla de Reactivació Econòmica Local, atenent el teixit econòmic, comercial i industrial de Rubí i adaptar el servei de bus a la demanda particular.

Esquerra anuncia que es posa a disposició del govern per treballar per superar la situació i demana «valentia i agilitat» per prendre les mesures oportunes. D’altra banda, sobre l’augment del fons de contingència anunciat pel govern fa uns dies, Esquerra recorda que la seva formació política ja va avisar quan es va aprovar el pressupost 2020 que aquest no tenia prou dotació econòmica.